Sivut

lauantai 21. helmikuuta 2009

Miun PITI tehdä gradua tällä viikolla...mutta...Voi Jee. Viis gradusta. Olen nimittäin viime viikolla ASKARRELLUT ihan himo-idioottina ja kiitos Luojan kun se on mukavaa. Ah. Eh. Ih. Oh. Uh. Ei se nyt sentään taiteen tekemistä ole, mutta ehkä se siksi onkin niin rentouttavaa, kun ei tartte ladata kaikkeen tekemiseen ja liiman lotraamiseen järjettömiä filosofisia sisältöjä. Ikään kuin kykenisin siihen muutenkaan, vaikka tarvetta usein olis jo kuvataide-opintojenkin takia. No enivei askartelu on suorituspaineista vapaata aluetta. Toisaalta siitä ei myöskään sitten saa työharjoittelupisteitä AMK:lta...mutta eipä haittaa, koska on kivaa! Ylläolevat kakkarat ovat Daim-jäätelopakkauksista tuunattuja säilytysrasioita. Olen maalannut ne akryyliväreillä, kätevää oli tehdä taulua samalla ja pyyhkiä siveltimestä jämät tuunattavan purkin kanteen ;) Rasioissa on myös paljetti- ja helmikoristeita + kultamaalia.

Kaikkihan alkoi siitä, kun lupauduin jälleen kerran lasten talvileirille 
lempihommaani, eli askartelutädiksi. "Siitä se ajatus sitten lähti" ja gradumatskut jäivät jälleen kerran pölyttymään. Kun sain kerran valita keskitysleirikuvausten ( yksi graduni ah - niin piristävä aihealue) ja lastenleirikuvausten iloisten askartelujen väliltä niin kyllä toukopoukoilu vei voiton. Eikä tää nyt ollut mitään p:llä alkavaa askartelua. Pistänpä tähän nyt kuvasiakin, kopioikaa jos haluatte (eivät nämä nyt patentoimista vaativan nerokkaita sentään ole, kunhan tekevät tekijänsä iloiseksi, ja siihen olisi lastenleirilläkin tarkoitus pyrkiä).

Tämä oli eccon kenkälaatikko. Mutta nyt se on aarrerasia. Näitä teemme sitten viikon päästä leirillä. Käytin viittä eri paperia, joista osa on itse marmoroitua. Myös marmorointia harrastamme sitten leirin tuoksinassa. Tässä on myös paljetteja ja kiiltokuvia.Nämä rouvat on tehty veskipapruhylsyistä. Teen näitä vielä lisää, mm. afrikkalaisia hahmoja. Tässä nyt olen yrittänyt representoida intialaista, muslimia ja japanilaista. Varsin lähetystyö-henkistä, siis. Ja stereotyyppistä. Lapset tekevät näitä sitten siellä leirillä kanssani. Ideanhan pöhnin yhdestä vanhasta askarteluoppaasta, mutta toisaalta tämä on idean tasolla jo käytännössä kollektiivista omaisuutta. Jokainen perusluovuudella varustettu julli älyää kyllä, että wc-paperihylsy on kuin niksi-pirkan sukkahousut: siitä on vaikka miksi, esim tuulilasinpyyhkijäksi :DIloa päiväänne! Seuraavassa numerossa esittelen vessamme oven. Heh.2 kommenttia:

  1. Siis WOU!!! Mahtavia, etenki nää vessapaperiladyt! Jotenkin sä oot ensimmäinen ihminen, joka on saanut sanan "askartelu" kuulostamaan coolilta! Sun askarteluideoillas mäkin olisin ollut sun fani lastenleireillä penskana, mutta ei, kun piti piirtää kuvia ja värittää niitä EIREUNOJENYLI ja KUNNOLLAVÄRITÄTTE,EISAAOLLAHAALEA ja leikata ja sitten liimata punaiselle paperille.. jee? Ei ollut kenelläkään kivaa silloin, askartelu oli kirosana. Nyt nää sun miniraamatut hennesin rintsikkakuvastoista ja kaikki tämmöset rasiat, oi että!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)