Sivut

sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Hassu viikonloppu

Olipa hassua, tai oikeastaan vähän surullista. Sattuipa nimittäin eräs juttu mennessämme poikain kanssa keskustaan peli-iltaan: siinä kun kykittiin J:n kerrostalon alaovella, niin siihen ilmestyi söpö, pieni ja pullea mummo! Herttainen mummo pulassa! Oi! Mummo oli omien sanojensa mukaan pahassa rahantarpeessa, kyse oli noin 6 eurosta: mies sairaalassa, eläke tulossa vasta maanantaina ja tili tyhjä. Ja apteekista olisi hänen pitänyt päästä ostamaan sitä-ja sitä kipulääkettä kipeään polveen, hinta 6e. Kyllähän siinä sydän heltyi sekunnin murto-osassa. Mutta ei ollu miulla rahat mukana! Harmitti ihan siis OIKEASTI, yleensähän on vain helpottunut olo jos joku random tyyppi tulee pummimaan ja sattuu lompsa olemaan kotona (olenpa minä "hyvä" ihminen). Mutta kun tämä mummo oli niin soma ja täysin selvä ja kaikkea. Mummo joutui lähtemään melkein tyhjin käsin, vain Makken taskusta löytyi hänelle noin 1,5 e.

Se mummo jäi särkemään sydäntäni ja niinpä kun päästiin sisään J:n luo niin pummasin häneltä rahaa, jotta voisin juosta mummoparan kiinni. Niin söpökin vielä. Ilahtuisi kun pääsisi apteekkiin! Herrasmies J antoi rahat (olis antanut setelinkin!!! mutta mummo oli tarvinnut vain 6e). Juoksin rahat kourassani ja löytyihän se mummo vielä, ei ollut ehtinyt kauas! Sen mukaan oli tarttunut joku nuori jäpikkä. Iskin rahat mummon kouraan ja olin iki-iloinen kun ajattelin, että hän sittenkin pääsisi apteekkiin! Mutta sitten seurasi seuraava hämmentävä dialogi:

Nuori mies - MITÄ, MIKSI sinä annat rahaa tälle naiselle?!!!
Mie - Öööööööö, siis kun hänen piti apteekkiin päästä eikä hänellä ollu rahaa niin tuota ööööö
Nuori mies - Tälle naiselle EI SAA ANTAA YHTÄÄN RAHAA; onko selvä?! (mummolle: anna heti paikalla hänelle rahat takaisin!)
Mummo kilauttaa alistuneen konemaisesti rahat käteeni.
Mie - Häh???
Nuori mies - Tämä rouva on minun äitini ja pahasti peliriippuvainen. Hänelle EI SAA ANTAA YHTÄÄN RAHAA, hän vie kaikki pelikoneisiin.
Mie (TODELLA hämmästyneenä) - I-i-i-i-hanko totta? Onko se totta (kysyin mummolta itseltään).
Mummo- Juu…kyllä se on totta (surullisen alistuneesti).

No eipä siinä, sain J:n minulle antamat rahat takaisin ja painuin itse pelaamaan. En tosin rahasta, vaan lohikäärmeitä ja muita ölliäisiä vastaan. Mörrrrrr! Mutta se mummo - kyllä meinas itku nimittäin päästä. Miten joku voi olla noin syvällä ja kirkkain silmin valehdella tuollaiset eepokset, ummet ja lammet, katsoa silmiin ja vielä olla tuollainen pienipulleasöpöläinen??? Kehenkään ei voi enää luottaa, edes pieniin ja herttaisiin mummoihin. Mutta miulla onkin psykologisesti sokea silimä. Tämä tätykkä tosin onnistui hämäämään jopa Makkea (!!!) (niin, ja hänhän ei tosiaan palauttanut Makken hänelle aiemmin antamia hiluja...taisi sittenkin vetäistä parit pajatsot Ärrällä.) Tunsin itseni kyllä täydelliseksi idiootiksi.

Vaan eipä siinä, ikävä juttu.

Tänään olen myös puhunut jumalanpalveluksessa ja heilunut alasti kerrostalomme rappukäytävässä. Tosin nämä kaksi asiaa eivät ole sidoksissa toisiinsa. Sallikaa minun selittää: jumalanpalveluksessa puhuin "Kylli-täti - tyylillä", koska pyydettiin ja halusin. Herra on hyvä - praise the Lord! Illemmalla toimin sitten (alasti rappukäytävässä) tilanteen niin vaatiessa: olin tulossa Makken kanssa saunasta ja AVAIN OLI JÄÄNYT SISÄLLE!
Makke meni soittamaan huoltomiehelle alakerrokseen ja mie vaihdoin rappukäytävässä kylpytakin vaatteisiin, etten olisi jäätynyt elävältä. Onneksi meillä on salaperäinen "kuudes kerros", jossa ei asu ketään. Siellä suoritin vilahtamiseni. Eikä sitten palellut enää. Jes! 30 euroa muuten maksoi oven avaaminen, tuli saunareissulle hintaa. Mutta ei se mitään, Herra tietää mitä hänen lapsensa tarvitsevat, eli se raha kyllä riittää jostain. Niin kuin aina. :)

Olipas se viikonloppu! Lisäksi olen tehnyt puupiirroksia (keittiön pöytäänkin tuli lovi...) ja maalannut rumia tauluja. Sen pituinen se.

P.S. Hyvä mieli on. Jee!


2 kommenttia:

  1. Voi sentään. Tiedän tunteen kun tuntee ittensä idiootiksi sinisilmäisyyden takia. Sitä miettii vielä monta päivää ja on olevinaan niin jälkiviisasta sitten. Mutta surullista, että noin uskottava ja rehellisen oloinen mummo valehteli, kuka sitten enää on rehellinen? Ähm.

    VastaaPoista
  2. Näin unta tästä. Siinä sä olit järjestäny niin että tää tapahtuma tapahtuu uudelleen, niin mä voin nähdä sen. Silti ihmettelin, miksi sä menit samaan lankaan uudelleen. Se nuori mies oli selvästi adobtoitu afrikasta ja mä halusin ruveta sen kaveriksi kun se oli niin mielenkiintoinen. Ja lopuksi se uni meni siihen että mummot ja pelit unohtu ja mä ängin sen nuoren miehen autoon, jossa tais olla muitakin, koska sinne piti änkeä. Vai pitikö etupenkki jopa irrottaa että mä mahdun, vaikea muistaa enää kahden yön takaista unta.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)