Sivut

maanantai 18. toukokuuta 2009

cuincka caunis ombi Se BäeväAikaisin aa-aamulla au-rin-koo kun noo-usi niin laak-sosta la-au-luu-a kuu-uulla mää saain.

Nämä ovat niitä aamuja joita talvella muistelen ja joihin aina jää sellainen kaipuu ja nälkä saada niitä lisää. Lähdetään nyt liikkeelle siitä perusoletuksesta että "aurinko paistaa ja linnut laulavat," ja se on niin kertakaikkisen totta. Bonuksena lämmintä keliä, muttei polttavan kuumaa kuitenkaan. Loistava sää herätä aikaisin, juoda oman karvakeränsä (=aviomiehensä) seurassa kupillinen kahvia , jonka hän on miulle keittänyt sillä aikaa kun olen kellotellut viileissä lakanoissa auringon lämmittäessä varpaita ja pussilakanan poimuja. Kun ko. karvakerä sitten lähtee kohti uusia seikkailuja maakunta-arkistoon, on mukava jäädä hiljaiseen auringon valaisemaan kotiin. Köpötellä parvekkeelle vastatehtyjen kukka-asetelmien sekaan (on taas tullut hamstrattua tätä kasvipuolta...) ja juoda loput kahvista aurinkotuolissa ja lukea Raamatusta päivän Sanaa. Ja kuinka ollakaan, siellä apostolien teoissa Paavali reissaa juuri tähän kyseiseen vuodenaikaan Kosilla ja muualla Välimerellä. Eipä sillä, Italia ja muut Etelä-Euroopan maat ovat lähellä sydäntäni, mutta nyt en lähtisi Niinivaaran parvekkeeltani välttämättä sinnekään.

Kepeästi astelen tänään kouluun vasta puoliltapäivin. Lähdemme köröttelemään koulun pakuilla (jotka ovat melkoista romurautaa + ilmastointiteippiä) Kolille, jossa meillä on Torni-Gallerian taidenäyttelyn lehdistötilaisuus ja avajaiset. Jos hengailette Kolilla tässä parin viikon sisään, niin käykääpä siellä Torni-Galleriassa, joka on siinä Kolin kylällä. Ja käykää myös Sokos Hotellilla siellä "mäen" päällä, siellä on lisää taiteentapaista näyttelyssä. Onpa komeaa kun saa kunnian olla mukana molemmissa. Ihan mieltä lämmittää se. Ja aurinko.

Ihanaa ja iloista päivää kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ai onko ne vain pari viikkoa siellä.. :o

  taina

  VastaaPoista
 2. Niiin, ja ihana kuva <3 Kuva, taulu, grafiikka.. opeta mua pikkulintu

  t

  VastaaPoista
 3. Noooo, Sokos Hotel Kolilla on yksi maalaus koko kesän (muut putosivat pois kun olivat paikan päällä pystytyksessä päättäneet että mukaan tulee vain talviaiheita). Ja sitten siellä hissikuilussa tulee olemaan se pääkallo + telkkari-tsydeemi pari kk :)

  VastaaPoista
 4. Terveisiä täältä Savosta. Lupasin käydä ilmiantamassa täällä että minäkin lueskelen sinun blogiasi :) Tuo taideteoksesi tänne (juuri uudelleen avattuun) Puijon torniin niin minäkin voin käydä niitä katselemassa... En minä minnekään hissikuiluun änkeä... :P

  T:MariKa

  VastaaPoista
 5. Terveiset kuopiosta!

  Mukava idea tämä sinun blogisi. Kiitos Marikalle vinkistä! Hienoa että olet jällen sanut töitäsi näkyviin, ovat varmasti hyviä. Mukavaa kesän alkua sinulle ja Makkelle! Nähdään kunhan päästään sinne karjalan kunnaille takaisin ja saadaan Jussi-poika kotiin.

  Lämpimin terveisin Auli

  VastaaPoista
 6. Jussi-poika onkin ollut kovasti mielessä :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)