Sivut

torstai 14. toukokuuta 2009

Hahaa, kesä!
Jo puolet kesäkukista on hamstrattu!
Vielä kun ehtisi nauttia niistä ennen juhannusta niin olisi ihanaa. Nyt on kauheaa ja hirveää ja hikoiluttavaa tämä ajankäyttö. Koulussa mahdoton loppurutistus ja "yllätyskursseja" yms. Mutta pysyypähän aivot aktiivisina, kunhan eivät vain hirttäisi kiinni :) Ja kun on mukavaa raatamista niin eihän se silloin raatamista olekaan, eikös juu? Paitsi kun sitä mukavaa pakollista kertyy niin se kyllä hankaloittaa siitä nauttimista aika paljon sitten välillä. Asenteella ja hyvillä yöunilla pystyy onneksi vaikuttamaan jonkin verran omaan kiireisyyden tunteeseensa. Ja rukouksella tietysti, Herran haltuun vain kaikki kouluhommat ja muutkin jutut.

Oikeastaan ihan nolottaa stressata näistä koulutöistä, ja yritänkin tässä minimoida koko stressi-sanan käyttöä. Se on tietyn ihmistyypin suussa ärsyttävä sana, ihan kuin stressaava ihminen olisi jotenkin parempi kuin muut oikeuttaessaan olemassaolonsa kiireellä. Mutta tämä on vain kiukun aiheuttamaa puhetta: ei stressille aina mahda mitään, asioilla on tapana kasautua itsestä riippumattomista syistä. Itselläni on stressi niin usein, että koko sana on mennyt inflaatioon ja menettänyt merkityksensä. Sama siis jättää koko sana pois sanavarastosta. Ehkä koko sanan käyttö ruokkii stressin ja kiireen kokemista? Jos koko ajan hokee stressikiireahdistus niin ei siitä olo ainakaan helpotu.

Kevätstressiä on kouluympäristössäni melkolailla havaittavissa. Ympärilläolijoista lähes kaikki ovat pahantuulisia, itkuherkkiä ja hymyttömiä, leukaluut kiristelevät ja voimasanat singahtelevat. Hymyilevät hangonkeksit ovat vähissä, mutta kyllä niitäkin on pari näkynyt koulun käytävillä tässä toukokuun mittaan. Taitavat olla niitä vastavalmistuneita. Olisi niin mukavaa kun kaikesta omasta kiireestä ja ahdistuksesta huolimatta voisi helpottaa toisen taakkaa (vaikka hieromalla hartioita vapaamuotoisessa torikokous-henkisessä palaverissa jossa kaikki huutavat toistensa päälle).

Voisin oikeastaan laittaa tänne vähän kevään hommiin liittyvää kuvamatskua, ainakin minusta ne ovat kiinnostavia. Niin kuin koko kevät on kaikesta kiireestä huolimatta ollut. Niissä ei ole kuvattu torikokouksia, valitettavasti.

Kevät- ja kesänäyttelyiden järjestelemistä ja suunnittelua on tässä tosiaan ollut (näillä näkymin 9 miun työtä pääsee kesänäyttelyihin Kolille, jeeee! Osa saattaa vielä pudota jos tilanahtaus yllättää. Ja sitten yksi yhteistyössä tehty iso ympäristötaideteos) ja viikonloput oon ollut töissä. Niin, että nyt on eka vapaapäivä kolmeen viikkoon :O Mutta älkää luulko että kehuskelen sillä tai esitän sen vuoksi marttyyriä, sellainen on ällöttävää. Tässä päivänä muutamana kun erehdyin ääneen toteamaan tästä ns. työputkesta niin heti oli yksi siinä vieressä pistämässä paremmaksi "en oo saanu pitää yhtään vapaapäivää koko tämän koulun aikana". Kyllä ärsytti, kyllä aikuisen ihmisen pitää osata itselleen vapaata järjestää. No jos ei kerran itse järjestä itselleen vapaata kun mieluummin on työtaakkojen marttyyri ja ties mikä protestanttisen työmoraalin pyhimys niin pitäköön marttyyrishownsa, olkoon. Itseäni tuollainen asenne vain korpeaa aika lailla, itse asiassa se korpeaa ihan sikana. Ihmisellä on lupa levätä, PISTE.

Harmi kun tuli niin pilvistä, tai no toisaalta, ihan OK. Huomenna on muuten järkky vastatuuli kun poljen töihin Lehmoon sen 12km. Katsokaapa vaikka ikkunasta!

Iloa päiväänne, mie olen hyvällä tuulella ja Herra on hyvä.

4 kommenttia:

 1. no mie ihmetellykki jotta mihi siun postaukset jääny:D Siun juttuja on hauska lukee ko siulla tuo huumorintaju on iha huippu xD Hassu luonne.

  -anna

  VastaaPoista
 2. SATU, tämä on tosi hauskaa! :)) -T.Kasia

  VastaaPoista
 3. Heh, kannustavia kommentteja on aina kiva saada. :D

  VastaaPoista
 4. piip... täällä anoppi...piip
  Olen lukenut piiip... ja todennut....piipp
  sananikkareita piip.. olette molemmat..piip
  pii pi pipiiiiiiiip

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)