Sivut

torstai 11. kesäkuuta 2009

Sarjakuvia!

Teinpä piiiiiiiiiiitkästä aikaa sarjakuvia. Olen halunnut tehdä niitä jo monta vuotta, mutta en ole saanut aloitettua, kai olen pelännyt epäonnistumista. Nyt koulussa oli lyhyt sarjakuvakurssi, joten sain tehtyä jotakin! Tarvittiin ulkopuolelta tuleva kannustin. En tosin tiedä, opinko mitään uutta kurssilla, koska teoria on ollut hallussani jo iät ja ajat. Teenhän mie sarjakuva-aiheesta graduakin yliopistolle. Mutta kurssin ansiosta TEIN muutaman stripin, en vain puhunut että "pitäis ja pitäis".

Mukavaa kuitenkin huomata, että osaan nämä sarjishommat paremmin kuin yläasteella, vaikka en olekaan niitä tehnyt vuosiin. Onhan sitä tietysti rutinoitunut piirtäjänä, sarjakuvien suurkuluttajana ja tätä nykyä jopa tutkimusmielessä gradun vuoksi. Ja kai se jonkinlainen draamankaaren vainukin on kehittynyt. Luulisin. Oma tyyli on kyllä ihan hukassa, mutta tekemällä se löytyy. Mitäköhän tekisin, että homma ei nyt kuivuisi heti kasaan? Tämä on just tätä: innostun jostakin, ja sitten koko homma rupsahtaa kun alkuviehätys menee. Mutta ehkä se ei tällä kertaa rupsahda. Vai? Pistän tähän nyt maistiaiset kaikille, olkaa hyvä. Jos ei naurata, niin teeskennelkää että ette ole niitä nähneetkään ;). Yritän tässä olla lannistamatta itseäni.
Olen yrittänyt keräillä näitä idiksiä kaikilta sellaisilta, jotka tekevät hoitotyötä. Tuo hevosia huoneessa-juttu on muuten sanasta sanaan tosijuttu, kiitos Marikalle tästä valaisevasta kertomuksesta tosielämästä. Bussia odotteleva mummo onkin jo sitten ihan omasta päästä. Tein usemmankin stripin, mutta laitan niitä sitten myöhemmin lisää :)

8 kommenttia:

 1. Hauskoja!

  Toi alimmainen tuntuukin totuudenmukaiselta,miun ystillä vähä samantapasta juttuu ku tuossa alimmaisessa siis,tosin ne mitä se mielessään on nähny on sellasia vähä vakavempia ku toi hevosjuttu:( Mut ei kai sillä enää niitä taija pahemmin olla..en tiijä,ei oo tullu puheeks..paranemaan päin kumminki ja on sitä huimasti tapahtunukki!:)

  Mistä sie sait idean just hoitoalaan liittyen tehhä nuita?:>

  -anna

  VastaaPoista
 2. En kyllä enää muista, oliko miulla mitään erityistä syytä hoitoalan juttuihin. Muistaakseni niistä vain kuuli eniten noita kertomuksia...

  VastaaPoista
 3. Okei,laita vaa lisää!:)

  -anna

  VastaaPoista
 4. Tykkäsin!
  Eiku vaa lisää noita sarjiksii tänne!:D
  Leena

  VastaaPoista
 5. Sinä muistit papan :D jipii

  T:Marika

  VastaaPoista
 6. Parasta tommoset tosielämän (ehkä vähän hyvällä tavalla dramatisoidut) tilanteet, hauskaa!

  Niin ja mukavaa tää blogin reaaliaikainen kommentointi, kiva kun vaihdoit :)

  VastaaPoista
 7. Noloa alkaa mitään neuvomaan, mutta että semmonen vinkki/pyyntö että jos (toivottavasti!!) laitat lisääkin sarjakuvia, niin miten olisi, jos tekisit ne photarissa leveydeltään esimerkiksi... 600-700 pikselisiksi. Sitten kun ne klikkaa tästä blogista auki, ne näkyisivät hyvän kokoisina. Ainakin tällä anoppilan näytöllä ovat blogissa aivan liian pieniä luettavaksi, mutta klikattuna taas liian isoja mahtumaan näytölle, pitää skrollata ja muutenkin pääsee vähän liian läheltä katsomaan toisen piirustusjälkeä ;)

  VastaaPoista
 8. Tosiaan, Tainaseni, du är rätt! Seuraavan setin pistän fiksumman kokoisena :D

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)