Sivut

maanantai 23. marraskuuta 2009

Pohdintoja: Aamukahvi päivän pimeydessä

Jos joku luulee minua täydelliseksi ihmiseksi, joka positiivisuudellaan jaksaa loistaa marraskuun lopun synkistä synkimpänäkin päivänä, niin suonette minun kertoa: olette erehtyneet. Jos joku täällä loistaa, niin se on yksin omaan Jeesuksen kirkkaus. Ja se onkin sellainen kirkkaus, että sitä riittää tällaisellekin ärmätille.

Tänä aamuna ahdisti kunnolla herätessä, olin nukkunut liiiiiian myöhään ja olin nähnyt tosi pahaa unta. Pahoissa unissa on se vika, että ne jäävät mieleen kummittelemaan, varsinkin jos niissä on osa totuutta mukana :( Mutta! Siinä kun möllötin veskissä ja oli paha olo, niin rukoillahan se piti. Jos jostain syystä välillä ahdistaa, niin miulla on tapana ihan ääneen rukouksessa "alistaa kaikki ajatukseni Kristukselle" (en oo keksinyt tätä itse, se on ihan Raamatun ohje!). Hyvin nopeasti tämän jälkeen olo alkoikin taas helpottaa, ajatukset kirkastuivat ja ahdistaneet asiat lumpsahtivat oikeisiin mittasuhteisiinsa. Jumalan näkökulmasta kun meidän ongelmamme ovat jo ratkaistuja: me ressukat vain emme näe Hänen laillaan tulevaisuuteen. No, kun Jumalan tahtoa etsii rukouksessa, niin Hän avaa näitä näköaloja ja kyllä meinaan helpottaa!

Sinetin siunatulle päivän alulle antoi RV-lehden liite, jota vilkaisin rukouksen aikana. Siinä evankelista Markku Tuppurainen (Kure) sanoo:

"Kysyin eräältä psykiatrilta, mikä on suurin ihmisen onnellisuutta rikkova tekijä? Kokenut psykiatri mietti hetken.
- Ratkaisematon syyllisyys!
Meidän välitettäväksi on annettu vapauttava sanoma - syyllisyyden ongelma on ratkaistu Golgatan keskimmäisellä ristillä!" Se oli niiiiiin totta että silpaisin sakset esiin ja klipsin tämän tekstinpätkän jääkaapin oveen josta se näkyy koko kämppään :)

Kristus on tosiaan "maksanut sakot" kaikista synneistämme ja epäonnistumisistamme, sanalla sanoen siitä epätäydellisyydestä josta synnit kumpuavat. Anteeksianto on taattu kaikille, jotka sen suostuvat uskolla ottamaan vastaan. Ja koska tässä ihmisiä ollaan, niin vielä syntien anteeksi saamisen jälkeenkin oma pää jaksaa esittää syytöksiään! Siksi on oikeesti ihanaa avata vanha kunnon Raamattu ja rukoilla: kyllä asettuu oman pään syytökset oikeille urille :D

Siunattua päivää kaikille, tämä on pimeydestä huolimatta LOISTAVA päivä!

1 kommentti:

  1. Hyvin vastasi psykiatri. Niin sen täytyykin olla. It makes sense.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)