Sivut

torstai 5. marraskuuta 2009

kakkukakku

Kaikenlaista kakkua tässä pitäisi alkaa pykätä. Makke se on syntynyt Ruåtsissa ruotsalaisuuden päivänä vaikka muuten onkin suomalainen mies, tosin äitinsä on tälläkin hetkellä Ruåtsissa parin kuukauden hommissa. Eli jos anoppi on ruåtsalaisuuden päivänä Ruåtsissa niin silloin mie olen se, joka pistää kakun pystyyn. Pistäisin kyllä muutenkin. Ja nyt on vielä kolme isänpäivän sankaria tässä Joensuussa tai naapurikunnassa niin pitäähän heillekin kakkua...tai pullaa laittaa. Kaikki kerralla! 4:n lähipiirin miekkosen juhlat samana viikonloppuna :) Ihan mukavaa, koska noiden äiti-ihmisten määrä on parin vuoden sisään romahtanut 75%, onneksi sentään ihana anoppi yhä porskuttaa (vaikkakin Ruåtsin puolella).

Juu jos mie niitä korvapuustejakin...

Ja perustin muuten toisenkin blogin, sielläkään ei ole kielletty sitten käymästä ;D

Iloa isänpäiväviikonloppuun. Sari Essayahin sanoin (RV 45/2009): "Maallinen isä on voinut jättää meihin monet arvet tai hän on loistanut poissaolollaan, parhaimmillaankin hän on epätäydellinen. Ehkä juuri siksi Jeesus antoi meille kuvan Jumalasta täydellisesti rakastavana isänä. Isä, joka tuntee lapsensa perin juurin ja kuitenkin hyväksyy heidät yhteyteensä. Hän rohkaisee ja kantaa, silloinkin kun omat voimat eivät riitä. Isänpäivän evankeliumi on, että Jumala on jokaisen isänkin isä, armahtaja ja anteeksiantaja."

5 kommenttia:

 1. Juupa juu, teinpä tuossa sitten maailmanhistorian rumimmat korvapuustit! "Ne näyttävät sontaläjiltä," totesi Makkeki ihan spontaanisti ;) Yritin pelastaa seuraavan pellillisen (tein niitä yhteensä neljä) vähän pistämällä paistamattomia yksilöitä sievemmin "kasaan". Sen jälkeen ne näyttivät, Makkea lainatakseni, ikivanhoilta ja paakkuuntuneilta tyynyiltä, joita on yritetty möyhiä edes suurinpiirtein nukkumakelpoisiksi. Kolmas pellillinen paloi. Neljäs pellillinen...noo. Kaikki TURPOSIVAT niin että koko pelti oli yhtä isoa, epämääräistä möhkalettä.

  Näillä eväillä jatketaan, maku ainakin on oiekin hyvä! (Kun voita tuli vahingossa kaksi kertaa liian paljon) ;)

  Niin, ei ehkä kannata pyytää minulta pitopalvelua!

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Mie olin ihan ett namm,ku luin mitä olit rupeemassa tekemään. Toivottavasti kakku(kakut?) onnistus sen eestä paremmin!zemppiä!;) Ei miunkaa ekat harjotussämpylät onnistuneet niin kui ois pitäny. Siitä se!:D Ens kerralla sitte paremmin x)

  -Anna

  VastaaPoista
 3. Kakku onnistui mainiosti! Sain reseptin Tainalta. Systeemi on se, että sulatetaan 2l jäätelöä, möössätään se ja laitetaan sekaan kaikenlaista hyvää, kuten ranskanpastilleja, rouhittu suklaalevy ja keksinpaloja. Sitten koko sotku kulhossa pakkaseen ja annetaan sen köllötellä siellä yön yli. Aamusella sen voi irrottaa ja laittaa lautaselle ja uudelleen pakkaseen (kulho suojanaan). Oikein hyvää! Slurbsnam!

  VastaaPoista
 4. Aijjaa:D Noei oo ainakaan vaikee ohje xD

  -anna

  VastaaPoista
 5. Sehän oli Lontoon murteella kirjoitettu tuo toinen blogi... Niin ja vinkkinä niihin korvapuusteihin; tökkää hammastikku keskelle niin jos se pitäisi pullan kasassa ( en kylläkään itse ole testannut tätä, mutta luulisin että voisi toimia...)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)