Sivut

perjantai 18. joulukuuta 2009

APUVA, APUVA, AA-PUU-VA!

En tiedä pitäisikö olla ihan onessaan vai ihan hädissään.

Nyt kävi nimittäin sillä tavalla, että voitin erään taideteoskilpailun ehdotuksellani. Ongelman nimi on se, että teos pitää tietenkin toteuttaa! Tarvitsen nyt kaiken mahdollisen avun:

Teos tulee Honkalammella sijaitsevaan kehitysvammaisten lasten hoitokotiin, ja se koostuu noin 200 - 300:sta nallekarhusta! Eli jos sinulla pyörii ylimääräisiä karvakuonoja nurkissasi, niin otan ne sydänlämpöisesti vastaan. Nallesi ei tule siis minun kotiini tylsistymään, vaan se pääsee tuottamaan iloa jollekin kehitysvammaiselle lapsukaiselle.

Laitanpa tähän nyt kaavakuvan kyseisestä teoksesta, tämä nyt on vain tällainen suunnitelma, mutta auttaa kokonaisuuden hahmottamisessa:Teoksen nimi on yksinkertaisuudessaan "Nalleseinä". Nallet ovat irroitettavissa ja pestävissä, lapset voivat myös hoivailla niitä ja vaikkapa askarrella niille...öö...kaulakoruja, vaikkapa.

Nallejen olisi hyvä olla keskenään mahdollisimman erilaisia, itse tehtyjä, uusia, vanhoja, punaisia, ruskeita, karvattomia, pörröisiä jne jne jne... siksi joudun keräämään niitä esim. lehti-ilmoituksilla. Kuten taiteen parissa yleensäkin, budjetti on melko pieni. Se riittää vain murto-osaan nalleista jos ne pitää ostaa kaupasta uusina. Kirpparihintakin on näin pienelle budjetille kova pala, koska näitä öttiäisiä tarvitaan niin monta.

Näihin tunnelmiin :)

7 kommenttia:

 1. Voi harmi, kun juuri keräsin kaikki karvapallerot silloin Viroon vietäväksi. Olisi ollut kaikenmoista nallukkaa ja pullukkaa :)
  Hieno idea tuo nalleseinä, varmasti moni lapsi tulee siitä nauttimaan!! Mitäs tuosta voitosta saat palkinnoksi? Ainakin hyvän mielen ja tekemistä tuleviin päiviin ♥ Siunausta tälle projektille, mä oon täällä hengessä mukana :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi toteuttamisaikaa on varmaan pitkälle ensi kesään :) Palkintona varmaan tulee pienen nimellisen summan lisäksi muutamia opintopisteitä jos saan tämän prokkiksen hyväksiluettua...

  Kiitos tsemppauksesta! Onhan se hauskaa voittaa vaikka siitä seuraakin vaivaa.

  VastaaPoista
 3. Kyselen työpaikallani oisko siellä ihmisillä joutavia nalleja. Ja lupaan itse osallistua, samalla tukien todennäköisesti Kontin toimintaa :)

  VastaaPoista
 4. Semmoinen tuli tässä mieleen, että mikset voisi kielitaitoisena ihmisenä kirjoittaa jollekin nallukka valmistajalle ja kysyä lahjoitusta nuin hyvään tarkoitukseen? Tai tahtoisiko jotkut järjestöt osallistua keräämään nalleja?

  VastaaPoista
 5. Hmmmmmmm, ei huono idis! Pitää tuumata... ainakin aloitan kirjoittamalla paikallislehtien yleisönosastoihin nallejen tarpeesta. Sovin jo Fidan kirpparin kanssa että voin pyytää yksityishenkilöitä toimittamaan nallelahjoitukset sinne. Voi olla, että sinne kertyy paljon!

  VastaaPoista
 6. Omia vanhoja _rakkaita_ nalleja ei tietenkään voi antaa pois, mutta pitääpä kattoa sillä silmällä sitten muualta! :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)