Sivut

lauantai 8. toukokuuta 2010

Nalleseinä!


Sata vuotta (= eli puoli vuotta?) sitten kerroin blogissani Nalleseinä-projektista. Kyseessä oli taideteosehdotukseni Honkalammen kehitysvammaisten lasten hoitokotiin. Ehdotukseni oli yksi voittaneista. Toteutin teoksen maaliskuun lopussa, mutta kuvat ovat tässä käsillä vasta nyt. Kiitoksia nalleja lahjoittaneille ja sanaa levittäneille! Tässä siis kuvia, olkaapa hyvät!

Ai niin. Varmaan huomasit että tämä ei ole SEINÄ vaan pikemminkin rivistö. Syy muutokseen oli taiteellinen: alkuperäinen ideahan oli, että nallet peittäisivät seinän lattiasta kattoon. Koska hoitolaitos oli vasta valmistumassa, idea tuntui toimivalta. Vasta teoksen pystytysvaiheessa kävi ilmi, että teoksen paikka olikin kapealla käytävällä! Mallasimme nalleja alkuperäisen suunnitelman mukaan ja vaikutelma oli kuin kauhukammiosta: kapea käytävä, jonka nallet tekevät entistä pienemmäksi ja tuijottavat verenhimoisina öistä vessassakävijää. Ei hyvä. Siispä lopputulosta piti keventää ja lopputulos on tässä. Hyvin toimii! Näissä julkisissa tilataideteoksissa ympäristön vaatimukset on välttämätöntä ottaa huomioon ja joustaa omista visioistaan tarvittaessa. Muut nallet menivät toisille käytäville ja työhuoneisiin, eli nekin jäivät kyseiseen paikkaan lasten ja työntekijöiden iloksi.


P.S. Ihanaa olla BLONDI!!! Harmi, kun tukka oli tuona päivänä ihan remonttikunnossa ja piti poseerata monessa kuvassa. Kiitos luokkakaverilleni Hannalle, joka otti kuvat (myös hänen teoksensa pääsi toteutukseen, se oli iso seinämaalaus.)

1 kommentti:

  1. Hieno seinä! Laitappa nuo kuvat minulle e-mailiin, niin laitan ne pikku Jerrylle New Yorkiin :D

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)