Sivut

lauantai 27. marraskuuta 2010

Kinuskiresepti lauantain kunniaksi

Sain ihan mielettömän hyvän kinuskireseptin tässä joitakin vuosia takaperin. Olin töissä puutarhalla ja mullassa mönkimisen väliajalla sain työkaverilta tämän mainion ohjeen. Olen tehnyt tätä "tsinuskia" jo monesti, ja se soveltuu tosi hyvin jätskin kanssa, ja kuten kuvassa, vahvaan kahviin varovasti lisättynä. Mutta myös jähmettyneenä kinuskikakkuun.


1 dl sokeria
2 dl kermaa
1 dl siirappia
50 g + 50 g (yht. 100 g) voita / margariinia

Pistä ainekset kattilaan ( voita 50 g) ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 min. Lisää loppuvaiheessa loput voit. Kannattaa hämmennellä ahkerasti, ettei kärähdä pohjaan. Hyvä on vilkuilla aina sivusilmällä, että keitos ei innostu kuohumaan levylle. Se tykkää vaahdota liian kovassa lämpötilassa. Kinuskista tulee jähmeähköä, kun se on jääkaapissa tarpeeksi kauan. Kinuskikakkua varten kannattaa jähmettää kinuskia ainakin yön yli. Karkkeja tästä ei saa tehtyä.

Herkullista viikonloppua :)

3 kommenttia:

 1. Makeeta elämää kimalaisilla!
  Muistan, kun serkkusi kerran pisti silmäkulmaan minua pientä raukkaa. Menin syyttä suotta leuhkimaan mehiläistenhoitaja-isälle todistuksen nummeroilla kevätpörriäisen lailla. Hän ol justiinsa rauhoitellut italialaisia mehiläisiä savulla. Niin heti kosti ne ensimmäiseen polveen asti. Kun seuraavana päivänä lauloin eturivissä pyhäkoululaisten kevätjuhlassa, niin pappi ihmetteli: "Kukas vieras poika siulla, Oiva, on mukana?" Oli näet silmä muurautunut umpeen. Tästäkin huolimatta aion vielä tehdä kinuskia ihan ihte. Sainhan reseptin :) Levollista viikonvaihdetta Kristuksen odotuksessa.

  VastaaPoista
 2. Kiitosta vain, samoin sinne kinuskinmakuista viikendiä!

  VastaaPoista
 3. jeiii nyt otin tämän ja laitoin se edes pienille resepti-sivulleni ha ha. vaikka en ole vielä testanut. no, uskon että lauan- tai sunnuntai olisi hyvä kinuskipäivä, testaan silloin. m! längtar! :---)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)