Sivut

lauantai 13. marraskuuta 2010

Pohdintoja: Pakko tunnustaa...


...
että inhoan kaikenmaailman isän- ja äitienpäiviä. Tuntuu kuin ne olisi keksitty vain ruokkimaan ihmisten syyllisyyttä. Yhden viikonlopun aikana pitäisi kiertää ties miten monta paikkaa ja ostaa isälle se 10. parranajokone, jota hän ei edes halua. Muistan lapsuudesta ne hiillostavan kitkerät hetket kaikenmaailman juhlapäivinä, kun kaiken piti mennä jonkun toisen tekemän käsikirjoituksen mukaan ja jokaisella oli pinna kireällä, varsinkin äiti-vainaalla. Minusta olisi oikein, että isän- ja äitienpäivät olisivat tarpeettomia. Läheisien kanssa voi olla yhteydessä muutenkin, ilman ulkopuolista syyllistävää jankkausta.

Sääliksi käy myös niitä, keillä ei ole omia lapsia ja omat vanhemmat ovat jo kuolleet. Varmaan ihan halvatun kiva kuulla markkinamiesten isänpäiväjauhamista jo monta viikkoa itse kauan pelättyä h-hetkeä. Tässä pitää kyllä sanoa, että nykyisellään isän ja äitienpäivät ovat omalla kohdallani ihan mukavia, anoppilassa on rento tunnelma, eikä oma boheemi-isänikään mitään suorituksia vaadi. Ukki on vanhainkodissa, eli ainoa harmi on se että pitäisi olla monessa paikassa yhtäaikaa. Se on samassa kaupungissa asumisen etu ja samalla haitta. Mutta kyllä tässä kaikessa vähän turhan paljon velvollisuuden makua on...ja se on ihan oma vika, velvoitteet tulevat omien korvien välistä. Kai edes pikuisen saan syyttää markkinavoimia, pliis ;) ?

2 kommenttia:

  1. No en minäkään niiden kaupallisuudesta piittaa. Kieltämättä niihin on tullut sellainen "edes pienen muistamisen" paine. Eräs mainosalalla silloin isänpäivän syntyhetkenä ollut henkilö sanoi, että se oli heille juhlapäivä, kun saivat kuulla kyseisen päivän hyväksymisestä kalenteriin. Raha virtaaaa!

    Eli isiltä ja äideiltä pitäisi toivoa, että eivät asettaisi mitään paineita ostaa lahjoja, vaan pelkät muut huomionosoitukset olis riittävästi. Kyllähän sitä voi hyvin lähettää kortin ja soittaa perään itse päivänä, mutta silti miettii, että oliko liian korutonta, "onhan isä sentään päivänsä ansainnut":P

    Nää päivät vois riisua lahjoista! Kohta on kuitenkin joulu, ja niinku isä nyt ois jotenki helppo lahjottava :P Mun isällä kun on tässä välissä vielä synttäritkin!

    VastaaPoista
  2. Oho, siehän elät aina loppuvuoden keskellä lahjusskandaalia :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)