Sivut

maanantai 3. tammikuuta 2011

Aktiivista hiljentymistä

Työrupeama on ohi, ja seuraava työpätkä käynnistynee kuun lopussa. On ollut paljon tohotusta vielä joulun jälkeenkin, mukavissa merkeissä tosin, mutta tohotusta kuitenkin. On ollut uudenvuoden häppeninkiä draamoineen ja kuoroesiintymistä ja kaikenlaista sellaista joka päivä. Nyt olen "vapaalla" koko kuukauden. Hommia on kyllä luvassa paljon opiskelupuolelta.

Tänään päätin pysähtyä. En tee "mitään". Mieltä en kuitenkaan jätä passiiviseksi; aivojen narikkaan laittaminen on aika paha juttu, vaikka siihen monesti ajattelemattomasti kehotetaankin. Monesti aivot laitetaan narikkaan juuri silloin, kun ei etenkään pitäisi (esimerkiksi töllöä katsottaessa), jolloin toisin sanoen annetaan suostumus tulla aivopestyiksi. Yleensä väsyneenä tähän on iso kiusaus, ja se tekee tilanteen vielä pahemmaksi: väsyneenä kaiken maailman kakkavaikutteet pääsevät jylläämään varomattomassa pääkopassa erityisen helposti.Mielen aktiivisuus on vaikea pitää yllä omin voimin, paljon helpompaa olisi vaan antaa mennä ja iskeä aivot lomalle. Nämä ovat niitä juttuja, joihin tarvitsemme Jumalan apua, meistä itsestämme ei ole edes kunnolla yrittämään. Meidän erinomaiset yritelmämme ovat Jumalan edessä lähinnä onnettomia viritelmiä, tehdäksemme asiat oikein ja kunnolla tarvitsemme aina häntä - niin motiiviksi kuin toteutukseenkin.

Itse hiljennyn tänään ihan vasiten, jotta osaisin toimia tammikuussa oikein. En halua tämänkään kuukauden menevän elämästäni hukkaan.

"Ilman minua te ette saa aikaan mitään. -- Minun tahtoni on, että lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää, joka pysyy."
- Jeesus (Joh. 15: 5, 16)

Tänään siis lepään ja käytän aivojani. Onneksi nämä eivät sulje toisiaan pois. Lepääminen on vielä ihan eri asia kuin velttoilu ja passiivisuus. Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon - älä uhraa sitä kaikenmaailman roskalle.

3 kommenttia:

 1. JUURI TUO samainen sananpaikka viritti puhetta, jota sain kuulla sunnuntaina. Puhujana Suomen Turussa vieraileva Michael Kimuli. SUoraan sydämeen!!
  Antoisaa lepäilyä kera aivojen:)
  Minä ainakin avaan sydämeni tänä vuonna ihan apposen ammolleen!!!!Täyttäköön sitä Jumala parhaaksi katsomallaan tavalla.

  VastaaPoista
 2. Kimuli onkin aika kova jätkä, saarna.netissä oon joskus kuunnellut siltä jonkun saarnan. Aiheeseen liittyy hirmuisen hyvä (paras Raamatun jälkeen) koskaan lukemani kirja: Watchman Nee, "Hengellinen ihminen" osat 1 - 3.

  VastaaPoista
 3. Aivan samoissa tunnelmissa mennään, kiitos!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)