Sivut

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Pohdintoja: Kyllästynyt ja käreä

Vali vali, mutta avaudun nyt kuitenkin.

Mie oon niin kyllästynyt sanaan SUVAITSEVAISUUS. Se on sikatärkeä sana, mutta sitä on jatkettu vedellä niin paljon, että se ei ole mitään muuta kuin plörinäksi mennyt höpö höpö-ajatus. Kuitenkin sillä osataan lyödä LUJAA päin kasvoja. Se on myös kummallista, että sana tuntuu toimivan vain yhteen suuntaan, vaikka se itsessään tarkoittaa kaikkien mielipiteiden hyväksymistä. Kaikkien muiden mielipiteitä, paitsi kristittyjen. Rautalangasta väännettynä: suvaitsevaisuus on sanana lyömäase, joka tyrehdyttää keskustelun, ja joka hyväksyy vain yhden näkökulman (muut näkökulmat se tunnustaa vain retorisesti, mikä itsesään on pahinta mahdollista kielellistä väkivaltaa).

Kiitos ja anteeksi. Aamulla varmaan kaduttaa tämäkin kirjoitus, mutta mie oon vaan niin KYLLÄSTYNYT olemaan aina se altavastaaja. Voi meuhkaajat, käyttäisitte omia aivojanne, ettekä antaisi median aivopestä itseänne. Voi teitä, kun te väitätte aivopestyiksi niitä, jotka ihan aikuisten oikeesti niinku silleen käyttää niinku omia aivojaan tai niinku %#B¤% silleen.

Kas tässä hyvä linkki, Turunen ei selvästikään ole niin räjähdysaltis kuin minä. Kannattaa tutustua TÄHÄN TEKSTIIN.

27 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ajatus meni sekaisin ja poistin nuo edelliset viestini.

  En tiedä keitä tarkoitit meuhkaajilla mutta vastaan nyt omasta puolestani.

  Homokeskustelu nostattaa vahvoja tunteita siksi, että kyseessä ovat ihmisoikeudet. Homoja on vainottu niin pitkään ja vasta viime aikoina heterot ovat nousseet puolustamaan homoja. Tämä Nuotan mainitsema "yleinen mielipide" on täyttä puppua. Todellinen yleinen mielipide on edelleen hyvin homovastainen. Nuotan juttuja lukiessa ja Mika Falkin kommentteja kuunnellessa tuli esille monta kertaa se, että yleisenä mielipiteenä ja homomyönteisyytenä pidetään esimerkiksi sitä, että homoja näytetään televisio-ohjelmissa jne. Tämä ei ollut uutta, tätä kuulee jatkuvasti muuallakin. On myös ällöttävää, jos homot suutelevat televisiossa. On inhottavaa, jos homopari kävelee käsi kädessä kadulla. On oksettavaa, kun Linnan juhlissa lesbopari tanssii. Kun heterot tekevät edellä mainittuja asioita, ei kukaan kiinnitä siihen mitään huomiota. Minulla olisi kerrottavana monta surullista tarinaa siitä, mitä homoseksuaalit ystäväni joutuvat lähes päivittäin kokemaan, mutta ne tarinat eivät nyt kuulu tähän. Niin kauan, kun tällaisia asioita tapahtuu ja homot eivät ole samanlaisessa asemassa valtaväestön kanssa, tapahtuu kiivastumista ja aihe nousee tapetille.

  Minun mielestäni ei ole tärkeää kinastella siitä, että kuka tässä nyt loppupeleissä on suvaitsematon ja väärinymmärretty. Tärkeää on se, että tällaiset kampanjat lisäävät jo muutenkin epävarmojen nuorten ahdistusta ja pahaa oloa. Ja lisäävät tunnetta siitä, että ei ole hyväksytty omana itsenään. Jos tulee paine tukahduttaa niinkin tärkeä osa-alue itsessään kuin seksuaalinen suuntautuminen (mikäli siis Jumala ei parannakaan tästä synnistä, kuten hyvin vahvasti epäilen) ja kieltää koko asia, niin sillä voi olla vakavat seuraukset psyyken kannalta. Luin juuri hyvin surullisen tutkimuksen siitä, miten nuorten uskovien homoseksuaalien itsemurhaprosentit ovat todella korkeissa lukemissa. Kuka on vastuussa kun tällaista tapahtuu? En tiedä, mutta tällaiset kampanjat eivät todellakaan paranna asiaa. Siksi minä meuhkaan tästä asiasta.

  - Laura Räsänen

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen pointti, ed kommentissa, että uskovaisten nuorten itsemurhat ovat lisääntyneet. Kiva mediatieto sekin, jolla voi leikkiä kuinka lystää..
  Minkäsuuruinen on usko nuorella, joka tappaa itsensä kun ei saa harjoittaa syntielämää? Kuinka läheinen on suhde kaikkivaltiaaseen Jumalaan, jonka lähellä saa rakkautta, hyväksyntää ja pyhyyttä niin paljon, että alkaa synti oksettamaan?
  Ei se ole uskovainen, joka sanoo olevansa uskovainen, vaan se, joka tekee taivaallisen Isän tahdon.
  Tää on mulle asia, jonka edestä itse meuhkaan mielelläni.
  Jos on syntynyt uskovaiseen perheeseen, ei tarkoita, että lapsi on automaattisesti uskossa. Ja jos hän tappaa itsensä, on vastuu hänellä itsellään. Valitettavasti me itse päätämme omista päätöksistämme. Ja siitä mistä haemme viisautta elämäämme. En voi syyttää muita jos omassa housussa haisee kakka.

  Kiitos Satu jutusta! Ihailen rohkeuttasi ja sanavalmiuttasi!

  VastaaPoista
 5. Voisiko joku valaista sen verran, että mikä on tämä mystinen median valta, joka nyt jatkuvasti mainitaan? Kyseinen tutkimus ei liity meneillään olevaan kohuun millään tavalla, koska se on tehty ennen viime vuonna alkanutta keskustelua. Ja pointti oli että lukemat ovat korkeat, ei se että itsemurhat olisivat lisääntyneet. Mediassa kyseistä tutkimusta ei ole huomioita lähes lainkaan.

  Hanna, onko sinulla oikeus määritellä toisen ihmisen uskon lujuutta? Onko sinulla oikeus tuomita toisia? Onko sinulla minkäänlaista kokemusta siitä, miltä tuntuu tuntea vetoa samaan sukupuoleen? Oletko koskaan keskustellut sellaisen uskovan ihmisen kanssa, jolla on hirveän paha olo siksi, että hän että ei pysty kieltämään omaa seksuaalisuuttaan?

  Miksi se on teiltä pois, jos joku rakastaa sekä Jumalaa että samaa sukupuolta olevaa ihmistä? Ei se synti teihin tartu! Tuomitseminen EI ole teidän asianne. Kyllä Jumala sen puolen hoitaa, mikäli haluaa. Sen sijaan voisitte olla mukana rakentamassa tasa-arvoista yhteiskuntaa niin että meillä kaikilla olisi helpompaa elää tämä maallinen elämämme.

  VastaaPoista
 6. Suvaitsevaisuus on – kuten sanottu – tehokas lyömäase.

  Kuitenkin kentän eri puoliskoja pelaavilla molemmilla on hyvä tahto, vaikka ylikuumennessa tunneympäristössä ja sodankäynnissä sanavalinnat voivat olla hätiköityjä. Sekä uskovaiset, että homoseksuaalisuuden puolesta liputtavat ovat omasta mielestään homojen puolella. Uskovaisten näkökulma poikkeaa siinä vastapuolesta, että se perustuu Raamattuun.
  Raamattuun uskovan näkökulmasta haluaisin antaa esimerkin. Jos jollakulla on alkoholiongelma, autan häntä parhaiten, kun en peittele ongelmaa ja kanna hänelle viinaa. Vaan olen lähellä, rakastan ja ymmärrän, sanon tosiasiat tosiasioina, jotta parantuminen voisi alkaa. Olen mukana arjessa. Eheytyminen alkaa ongelman tunnustamisesta. Olen tukena, kaadan tarvittaessa viinat viemäriin, siivoan, haen kaupasta ruokaa. Heitän tarpeen vaatiessa sängyn jätelavalle, etta saan putkessa olevan katkolle. Nimimerkillä kokemusta on. Onko tämä SUVAITSEMATTOMUUTTA? Kuka tahansa normaalijärkinen tajuaa, että kyse ei ole suvaitsemattomuudesta. Kun kyse on ihmisen homoseksuaalisen taipumuksen taipumuksen toteuttamisesta, olen samalla kannalla: totuus halvattu soikoon KOSKEE, mutta vain se tekee VAPAAKSI.
  Homoseksuaalisesti suuntauneet ihmiset eivät itsekään halua tulla lokeroiduksi. He ovat samanlaisia kuin muutkin ihmiset. Sanon tämän siksi, että uskon siihen. Raamattu ei ole tässä suhteessa ristiriidassa. Jeesus käskee rakastamaan, oman hengenkin hinnalla. Kuten yllä kerroin, auttaminen voi näyttää yksisilmäisisstä ihmisistä rasismilta ja suvaitsemattomuudelta, vaikka se tosiasiassa on itsensä uhraamista, idiootin leiman saamista, vaikka tekee niin kuin kokee oikeaksi. Auttaa eheytymisen tiellä.
  Jos ja kun vastapuoli ei Raamattuun usko, niin konsensusta ei voi syntyä. Maailmankuvan perusteet ovat niin kaukana toisistaan. Myös Raamattuun uskomattomien täytyy suvaita se, että monet ihmiset aivan vilpittömästi uskovat tämän olevan Jumalan Sanaa. Myös allekirjoittanut. Nämä ovat yksilöllisiä kokemuksia, jotka ovat yhtä arvokkaita kuin muiden kokemukset siitä, että Raamattu ei pitäisi paikkaansa. Miedän kokemuksemme oikeudenmukaisuudesta ovat pohjimmiltaan samat – mutta toinen haluaa määritellä sen omalta fiilispohjaltaan (joka on täysin median ja yleisen mielipiteen heiteltävissä), ja toinen pysyväksi ja absoluutiksi kokemanasa TOTUUDEN perusteella, joka ei perustu ihmisen mielipiteisiin. Sen sijaan uskova saa totuutta puolustaessaan idiootin maineen, ja harva viitsii edes kysyä, mitä uskovainen ihminen tekee homoseksuaalisuutensa kanssa elävän hyväksi. Parantamisen varaa on kyllä, paljon, valitettavasti myös allekirjoittaneella. Omat voimat ei vaan aina riitä, vaikka halua ja rakkautta olisi. Varsinkin, kun media ja ympäristö tuomitsee auttamisen tapani vääräksi ja rasistiseksi. Vaikka kaikkeni antaisin ja itkisin sydämeni tyhjäksi. Edelleen, kokemusta on.

  VastaaPoista
 7. Vielä pieni lisäys median kielestä:

  media käyttää järjestelmällisesti uskovaisista sanaa ”fundamentalistit”, joka sanavalintana on pahaa väkivaltaa, ja rinnastaa kohteensa terroristeihin, vaikka kyse on normaaleista Raamattuun uskovista ihmisistä. Tai ”homofoobikoiksi”, joka lyömäaseena ja haukkumasanana on rinnastettava ”skitsofreenikkoon”, ”vainoharhaiseen”tms. psykiatriseen termiin, mutta joka ei – by the way - oikeati edes ole mikään diagnoosi. Oli tai ei, nämä diagnoosit tulisi olla psykiatrien lausuntoja, ei asiasta mitään ymmärtämättömien loukkaavia ja mustamaalaavia kielipelejä.

  Lisäksi, jos katsot medialukutaitoisena ihmisenä syksyisen Homoillan taltiointeja, niin kiinnitäpä huomiota sellaisiin keinoihin kuin valaistus, puheenvuoren rytmittäminen yms yms YMS. Tällaisilla median keinoilla uskovaiset on saatu näyttämään ihan ääliöiltä.

  VastaaPoista
 8. Kun sinä puhut uskovista ja Raamattuun uskovista, niin puhutko siitä seurakunnasta, johon itse kuulut vai muistakin Raamattuun uskovista? Minulla on muihin seurakuntiin kuuluvia homoseksuaaleja tuttavia, joiden kanssa olen keskustellut ja jonka vuoksi tämä kampanja on herättänyt mielenkiintoni.

  Ja minä muuten en ole ateisti, mutta olen sitä mieltä että Raamattu on ihmisten kirjoittama, siinä on paljon ristiriitoja, sitä on tulkittu väärin ja se pitäisi suhteuttaa nykyaikaan. Samalla tavalla kuin tässä linkissä sanotaan:
  http://freepathways.wordpress.com/2010/10/28/nissinen/

  Sananen tuota maininnastasi, että mielipiteeni median aikaansaamana. Mediassa ei paljon homoja näkynyt siinä vaiheessa kun tutustuin ensimmäiseen homoseksuaaliin ystävääni ja ensimmäisen kerran puolustin homoa (hänen peräänsä huudettiin, naurettiin ja syljettiin) silloin, kun homojen oikeuksien puolustaminen oli melkoisen harvinaista heteroiden puolelta. Joten kyllä ne mielipiteet ovat tulleet jostain ihan muualta. Tiedän miten media toimii, keltaista lehdistöä en harrasta ja Nuotan kampanjan materiaali tuli luettua kokonaisuudessaan, ennen kuin muodostin mielipiteeni asiasta.

  Kuten aiemmin mainitsin, minua kiinnostaa kuulla sellaisen ihmisen mielipide, jota tämä aihe koskettaa henkilökohtaisesti. Löysinkin sellaisen: http://unicef.typepad.com/main/2011/03/kuka-kantaa-vastuun-älä-alistu-kampanjan-uhreista.html

  Kirjoituksesi perusteella ymmärrän nyt edes jollain tapaa, että mitä ajat takaa. Kiitos että kerroit. Aihe on todella vaikea, koska puhumme ihan eri kieliä. Ja sinä luet Raamattua eri tavalla kuin minä.

  Suvaitsevaisuudesta sen verran, että en voi suvaita mielipiteitä, jotka minun moraalini mukaan loukkaavat ihmisoikeuksia. Enhän myöskään hyväksy esim. rasismia.

  VastaaPoista
 9. Olen viimeisen tunnin yrittänyt saada kommenttiani läpi.. Kone itsekseen poistaa ne aina.. En luovuta. Vielä kerran..

  Loretta: En määritellyt ihmisen uskon lujuutta, vaan kyseenalaistin yksilön uskon määrän. Jos uskoa ei ole paljon, tai se perustuu harhaan, on vaikea taistella syntiä vastaan.

  Minulla ei ole oikeutta tuomita ketään. Tuomiovalta on vain Jumalalla, Isälläni. Raamatussa Hän on jo tuominnut homoseksuaalisuuden, Hänen mielipidettään ei tarvitse jäädä odottelemaan. Jos joku haluaa kyseenalaistaa raamatun uskottavuutta tai ikää, hän tehköön sen kaikkivaltiaan Jumalan edessä. Minulla ei siihen ole tarvetta. Raamattu on tärkein auktoriteetti ja sen sana pysyy vaikka kaikki muu katoaisi. Saatanakin vapisee raamatun sanan edessä..

  En ole koskaan itse ollut kiinnostunut toisen naisen anatomiasta. Synti muuten on tuttu käsite. Ja sen seuraukset. Sen vuoksi tahdon taistella sitä vastaan.

  Olen keskustellut usean uskovaisen nuoren kanssa, jotka kamppailevat seksuaalisuutensa kanssa. Tämä aihe ei tod ole minulle vieras. Olen myös nähnyt mahtavia vapautumisia rukouksen seurauksena! Se on parasta!

  Minulta ei ole pois vaikka ihmiset tekisivät mitä. Mutta heiltä se on. Välitän heistä, siksi toivoisin kaikkien löytävän totuuden. Raamatun totuuden. Se tekee vapaaksi. Vaikka maan päällä hetken kärsisi, mutta saisi ikuisen ilon, on kärsimys sen arvoista!

  Jeesus tuntee myös sinut. Ja rakastaa todella paljon. Älä ikinä unohda sitä. Hän tekee sinulle taivaassa paikkaa sinun omalla nimellä. Toivon todella, että näemme siellä.

  VastaaPoista
 10. Miten tämän voi tulkita väärin? Entä miten tämän voi suhteuttaa nykyaikaan?

  1.kor 6:9
  Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet --

  VastaaPoista
 11. Kiitos vastauksestasi Hanna!

  Mullakin on muuten ongelmia saada kommentteja läpi tänne, olen joutunut kirjoittamaan useamman viestin uudelleen..

  Kerroinkin jo edellisessä kommentissani sen, kuinka minä tulkitsen Raamattua ja olen sitä mieltä, että homoseksuaalit uskovaiset pääsevät taivaaseen ilman eheytymistä, "parantumista" tai seksuaalisen suuntautumisensa kieltämistä.

  Mikäli olen väärässä niin no, se jää nähtäväksi. Eihän meistä kukaan voi olla täysin varma, että minne me kuoleman jälkeen päädymme. Mutta tosiaan, toivottavasti tapaamme taivaassa. Ja toivottavasti taivaassa on myös homoseksuaaleja sekä paljon muita ihania ja tärkeitä ihmisiä, joiden ei uskottu sinne pääsevän.

  VastaaPoista
 12. Taina: Jos vaikka lukisit sen laittamani linkin. Tai no, tässä se uudelleen: http://freepathways.wordpress.com/2010/10/28/nissinen/

  VastaaPoista
 13. Vielä kerran Loretta: Sun kanssa vois jatkaa keskustelua varmasti loputtomiin. Tää on tosin ehkä huono paikka siihen..:)
  Koen että haluat etsiä totuutta. Se on hienoa! Itse olen eloni aikana paljon kyseenalaistanut Jumalaa ja epäillyt Hänen hyvyyttään ihmistä kohtaan. Mutta ilokseni olen saanut löytää täydellisen, rakastavan, mutta pelottavan pyhän kaikkivaltiaan Jumalan. Hän on niin suuri.

  Tiedän, että jokainen ihminen halutaan taivaaseen, ei Jeesus muuten olisi kuollut. Mutta Jumalan luo ei pääse syntinen. Se on tämän homman helpoin ja vaikein kohta. Ihmisen on vaikea alistua tähän, sillä ihminen itsessään on syntinen ja haluaa tehdä syntiä.
  Jumalan ja ihmisen välille tarvitaan ihmistä puolustava elementti, muuten ihminen tuhoutuu. Tämä elementti on Jeesus ja sen kuuluu olla ihmisessä sisällä, ei vain ajatuksissa. Ja kun Jeesus on ihmisessä, ei hän voi enää ELÄÄ synnissä. Hän kyllä välillä tekee syntiä, mutta ei voi jäädä elämään sen kanssa. Jeesus on se, jolta saamme voiman voittaa meissä asuva synti.

  Tämä asia löytyy todella selvästi raamatusta. Sen perusteella tiedän itse sataprosenttisen varmasti, että pääsen taivaaseen, kun pysyn Jeesuksessa ja täytän Jumalan tahdon. Jos tekisin elämässäni tahallisesti jatkuvasti syntiä, jonka tiedän Jumalan tahdon vastaiseksi, riskeeraisin paikkani enkä voisi olla varma taivaaseen pääsystä. Se todellakin jäisi myöhemmin nähtäväksi.. En uskalla jättää ikuisuuttani tällaisen kortin varaan.

  Toivon todella, että oma tilanteesikaan ei jää sitten joskus nähtäväksi. Vaan etsit raamatusta sen totuuden, jonka perusteella voit sanoa, että olet varma taivaspaikasta. Se olisi hienoa. Elämä varmana päämäärästä on todella rauhoittavaa ja hienoa.

  Tulen näkemään taivaassa homoja ja lesboja, aviorikkojia, murhaajia, varkaita, rahanahneita, ylpeitä, vanhemmilleen tottelemattomia ym.ym. Näitä kaikkia yhdistää se, että he nöyrtyivät elämänsä aikana raamatun sanan alle, ottivat Jeesuksen vastaan sydämeensä pelastajana. He tunnustivat ja katuivat syntejään ja saivat ne anteeksi, ymmärtäen että Jeesus on ristillä sovittanut heidän synnin aiheuttaman tuomion. Olen samassa veneessä heidän kanssa ja yhdessä riemuitsen siitä mitä meidän edestämme on tehty.

  Kaikkea hyvää elämääsi!

  Kiitos Sadulle tästä hienosta mahdollisuudesta keskustella elon tärkeistä asioista!

  VastaaPoista
 14. Mielenkiintoinen keskustelu.

  "Lorettan" linkki Nissisen artikkeliin oli sekin kiinnostava. Luin artikkelin.

  Ihminen rakastaa assimilaatiota. Kun jokin Raamatussa ei miellytä, asetetaan liberaaliteologinen argumentti "tekstin päivittämisestä nykyaikaan". (Mikä on ristiriitaista, kun Raamatussa kehotetaan nimenomaan olemaan mukautumatta maailman menoon, ks. esim. Room. 12:2 ja 1. Joh. 2:15.)

  Pasi Turunen kommentoi Nissisen artikkelia omassa blogissaan http://uskonpuolesta.blogspot.com/2010/11/nissisen-homoteologiset-argumentit.html ja osoittaa Nissisen mm. kierrättävän "Hesarin kommentissaan nimeltä mainitsematta Boswellin 80-luvun alkupuolella esittämän kiistanalaisen ”hyväksikäyttötulkinnan”", joka "ei kestänyt kriittistä tarkastelua silloin, eikä kestä edelleenkään".

  Kannattaa tutustua tähänkin artikkeliin, jos on Nissisensä lukenut. Turunen osoittaa mielestäni ansiokkaasti Raamattuun ja muuhun tutkimukseen vedoten, että Nissisen näkemys on lievästi sanoen ontuva.

  Turunen lopettaa artikkelinsa seuraavasti:

  "Kristuksen seuraajan identiteettiä ei määrittele yksin hänen seksuaalinen orientaationsa ja siitä nousevat halut. Hänen identiteettinsä ytimessä tulee olla Herra Jeesus Kristus, jonka opetuslapsena eläminen muodostaa jokaiselle suuntautuneisuudesta riippumatta elämänmittaisen haasteen. Ilman Pyhän Hengen vaikuttamaa uudestisyntymistä ihminen ei koskaan voi ymmärtää, että tällainen elämä ylipäätään on mahdollinen, ja että sellainen elämä voisi tuoda ilon ja rauhan."

  Mitä tähän sanoisin?

  Lutheria mukaillen:
  Jokainen Jumalan Sanan piirto on maata ja taivasta suurempi. Lukekaamme sitä pelolla ja vavistuksella...

  - Makke

  (Käytännön syistä kirjoitan vaimoni tunnuksella, kun ei muuten näytä onnistuvan.)

  VastaaPoista
 15. Hei, mahtavaa, ihmiset keskustelee täällä! Ei oo verta lumihangella, kiitos Jeesukelle siitä. Tosi hyvä juttu, että täällä erilaiset ihmiset vaihtavat näkökulmia.

  Kiitos lauralle sinnikkyydestä, rohkeudesta ja vilpittömyydestä keskustelun edetessä.
  Hannalle kiitos yhtä lailla, siulla on rautainen ote asioihin.
  Tainalle pusuja ja haleja, sie oot sellainen lutunen, kiitos kommentoinnista!
  Ja Makke, sinä karvapussi, arvostan osallistumistasi paljon ja analyyttistä näkökulmaasi kaiken tämän tunneryöpytyksen keskellä :D

  Keskustelua saa edelleen jatkaa täälläkin, tosin en tiedä miten hyvin se käytännön tasolla palevelee näin kommenttiosiossa.

  VastaaPoista
 16. Omasta puolestanikin on ollut todella mielenkiintoista keskustella täällä ja vaihtaa näkemyksiä vaikka tämä kieltämättä onkin hieman hankala paikka keskustelulle.

  Mulla on nyt ollut tässä vähän kiireitä mutta kirjoitan pidemmän viestin (tätä keskustelua voisi periaatteessa jatkaa vaikka maailman tappiin asti) kunhan aikaa löytyy :)

  VastaaPoista
 17. Tietääkö Jumala kaiken etukäteen?

  VastaaPoista
 18. Oskari:

  Tietääkö?

  Puretaan kysymystä.
  1) Miksi kysymme, tietääkö Jumala kaiken etukäteen?
  2) Mitä "aika" on Jumalalle?
  3) Voiko Jumala luoda niin painavan lantakasan, ettei jaksa luoda sitä?

  Mistä tässä on kysymys?
  Kun pohdimme Jumalan ja ajan suhdetta, meidän on huomioitava oman logiikkamme rajat. Onko asettamamme kysymys sellainen, joka määrittelee oman logiikkansa riittävän laveasti kyetäkseen ylipäätään esittäytymään kysymyksenä, jolla olisi näkökulmia avaava merkitys ja suunta? (Kohta 3, esimerkiksi, ei ole tällainen kysymys; se takertuu liiaksi ns. formaalilogiikkaan ja on siten sokea itselleen.)

  Kun kysytään, tietääkö Jumala kaiken etukäteen, on palattava pohtimaan Jumalan suhdetta aikaan. Samalla on pohdittava omaa suhdettamme aikaan.

  1) Aika on Jumalalle jotain luotua; möhkäle, jota hän voi siirrellä mielensä mukaan.
  2) Aika on ihmiselle jotain, jota hän ei voi hallita; joka on "aina jo mennyttä"; tässä ja nyt, ja kuitenkin aina jo ohi.

  Mitä "etukäteen" merkitsee Jumalalle? Hänhän on ajan ulkopuolella. Mitä "etukäteen" merkitsee ihmiselle?

  Jos kysymme, tietääkö Jumala kaiken etukäteen, mitä itse asiassa kysymme?

  PS. Miksi kyselet moisia juuri tässä keskusteluketjussa? (Kysymys oli sen luonteinen, että näköjään en voinut vältellä kiusausta vastailla siihen, ts. purkaa sitä.)

  VastaaPoista
 19. Sillä vaan kysyin, että miksi jotkut ovat homoseksuaaleja lapsuudestaan asti? Koska se on syntiä jumalan sanan mukaan. Ja jos nyt todellakin OLETAMME että Jumala tietää kaiken etukäteen, niin hän näkee ketkä eivät koskaan tule kuulemaan Evankeliumia ja näin ollen ketkä joutuvat helvettiin.

  Tämä asetelma voisi olla rinnastettavissa ihmiseen, joka on vanginnut
  esimerkiksi mehiläisen lasipurkkiin. Mehiläinen ei koskaan pelastunut, koska oli purkissa tukehtumiseen asti.

  Joo, oli taas todella selkeää. :D Mutta nykyjäänkin on heimoja TÄYSIN ERISTYKSISSÄ muusta maailmasta. Mutta sehän on niiden ihmisten vika
  että elävät eristyksessä ja myös uskovaisten, koska eivät menneet heille "totuutta" kertomaan.

  -Ja Jumala nauraa kaikelle tälle p*skaisesti.

  Oon tullut siihen tulokseen että Jeesus voi yhtä hyvin olla itse saatana.
  Nyt kun tällaisen ajatuksen heitän tiskiin, niin uskovaisissa piireissä minua pidetään nyt HYVIN EKSYTETTYNÄ. Mutta kuitenkin yhtä hyvin uskovaiset voivat elää samanlaisessa tilassa.

  Mistä edes tiedämme OLEMMEKO EDES ELOSSA? TAI OLEMASSA?
  Olemista voi selittää, että tunnemme kylmää ja lämmintä, kuulemme musiikkia jne... Mutta mistä tiedämme että ne ovat todellisia asioita?

  Mielestäni uskonnot ovat maailmassa sen takia, että ihmisille tulee
  hyvä mieli siitä, että pääsevät johonkin hyvään paikkaan.

  Uskovaiset kaverini ovat sanoneet, että kristinusko on se ainut oikea.
  Että siinä on ainutlaatuiset piirteet muihin uskontoihin verrattuna.
  MUTTA JOSPA se onkin juuri väärin?

  Oma suhteeni on kuolemaan että emme voi täysin tietää minne joudumme, Kuolema pelottaa, myönnän sen. Mutta jos joudunkin helvettiin, niin totean vain että Jumala ei ollutkaan hyvä tyyppi, vaan
  todella SADISTINEN LUONNE.

  -Pitää ruveta kahvia keittämään.

  VastaaPoista
 20. Nouuu! Varmaan sama kuin Loretalla ja Hannalla, tää poisti mun kommentin virheilmoituksella!! D:

  No olinpa tässä Oskarille juttelemassa, että Jumala ei ole sadistinen luonne. Hän on itse ilmoittanut, miten päästä taivaaseen. Ihminen saa itse valita. Joko olla täydellinen ja synnitön tai pyytää avuksi Jeesusta (joka oli täydellisen synnitön). Jeesukseen uskominen on kuin leima, jonka Jumala näkee meissä, eikä katso meidän syntejä.

  Eristyneisiin heimoihin liittyen: Jumala on oikeudenmukainen tuomari. Jos heimolaiset eivät ole koskaan kuulleet Jeesuksesta, kuinka he voisivat uskoa? Varmaan on myös muita, ei-eristyneitä heimolaisia, jotka tässä maailmassa eivät ole kuulleetkaan Jumalasta. Uskon, että Jumala tuomitsee heidät omalla viisaalla tavallaan, omantunnon tai jonkun muun mukaan.

  Onko kristinusko sitten oikea vai väärä uskonto, sitä voi miettiä. Itse voin sanoa, että olen kokenut sen oikeaksi ja uskon siihen. Uskostahan tässä on kyse, uskomisesta johonkin, mitä ei voi nähdä. Olen kokenut uskon todeksi elämässäni rukouksessa, rukousvastauksissa ja siitä, miten Jumala on toiminut mun elämässä.

  VastaaPoista
 21. TOTUUS ON ITSEISARVO. TOTUUS ON KAIKKI. Tätä mieltä itse olen tästä kaikesta. Miljardeja ihmisiä, kaikilla oma maailmankatsomuksensa eli kaikki olemme osaa TOTUUTTA. :)

  VastaaPoista
 22. Heimo juttuun vielä: Omatunto kuulemani mukaan välittömästi heittää helvettiin. Ja kuten sanottu, kukaan ihminen ei ole synnitön.

  Yksi mahdollinen oikeudenmukainen tuomio, olisi jatkaa sielun matkaa
  uudessa kehossa jossain maassa missä voisi kuulla Jeesuksesta ja näinollen päättää, uskoako vaiko ei Jeesukseen.

  Tosin omasta mielestäni USKO ei ole päätöksestä kiinni. Päätös on ruveta seuraamaan Jeesusta, vaikkei häneen vielä uskoisikaan.

  VastaaPoista
 23. Oskari: Kiva kun oot noin rehti tyyppi. Tykkään. Jumalakin arvostaa aitoutta. Hän etsii ihmisestä totuutta salatuimpaan saakka. Hän etsii sinunkin ajatusten takaa salatuimpia totuuksia, joita et täällä paljasta. Vaikka Hän näkee ne, Hän odottaa että itse löydät ne ja voit tulla tuntemaan todellisen totuuden Hänessä. Ei Hän mahdu noin mahdottomaan ajatusten sekamelskaan ja valtavaan epäilyyn.
  Jumala kyllä kestää epäilysi, mutta toivoisin sinun itsesi vuoksi, että alkaisit etsimään vastauksia. Sinä tulet kyllä löytämään niitä kun pysyt raamatussa etkä anna ajatustesi virrata kaikissa mahdollisissa uskonnoissa.

  Annan sulle vinkin, jolla voit testata kannattaako pysähtyä ainoastaan Jeesuksen asioihin ja jättää muut asiat syrjään.
  Rukoile Jeesuksen nimessä, että Jeesus ottaisi sulta kuolemanpelon pois.
  Älä rukoile millään muulla nimellä. Ainoastaan Jeesuksen. Jos Jeesus vastaa sulle, lakkaa epäilemastä Häntä ja ala tutustumaan enemmän.

  Ei sua auta mikään muu. Me voidaan täällä kiistellä sun kanssa ihan kaikessa rauhassa kaikenmaailman heimoista, mut ei se vie sua eteenpäin elämässä. Koska heimojen jälkeen löytyy sodat ja jättiläiset..

  Sä tarttet todellisuutta, voimaa, elämää. Eli Jeesusta ja Hänen kautta pääset kosketuksiin elävän Jumalan kanssa.

  Pakko sanoo viel tähän loppuun, että jos sä joudut helvettiin (mitä en tod toivo) et sä siellä aattele Jumalasta yhtään mitään. Siellä ei ole Jumalan läsnäoloa, sen vuoksi Hänen olemassaoloaan ei muista. On vain kauhua ja pimeää. Täällä Jumalaa ajatellaan, koska Hän on läsnä. Omissaan.

  T. Hanna

  VastaaPoista
 24. Piti vielä sekin sanoo, että eihän homot eikä kukaan muukaan joudu automaattisesti helvettiin. Nääs. Joidenkin syntien kanssa kamppailu on vaikeampaa kuin toisten, mutta kaikki on voitettavissa, koska ne on kerran jo voitettu. Ristillä. Aijjai kun kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 25. Vastauksia etsinyt viimeiset 4 vuotta...

  VastaaPoista
 26. oskari.salmela(at)gmail.com

  Kuka haluaa, niin olisi kiva viestitellä näistä asioista ja ehkä jopa kasvotusten? :)

  VastaaPoista
 27. Niinpä.

  Tule käymään, niin jutellaan. Minulla on aikaa!

  - Makke

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)