Sivut

maanantai 22. elokuuta 2011

Vauvaonnittelu :)


Ystävän vauvauutiset veivät viime yön unet :) Harva syy huonosti huonosti nukuttuun yöhön on yhtä mieluisa. Tyttönenhän sieltä pupsahti maailmaan. ONNEA!Oheisen kortin sai toinen tyttövauvan äiti jo aiemmin keväällä, en vain ollut muistanut laittaa siitä kuvaa.

Perässä tullaan... mutta ei ehkä niin tyttömäisissä merkeissä, jos ultrakuviin on uskominen ;)

Kirjavinkki: olen lukenut älyttömän hyvää ja maanläheistä "Äidiksi ensi kertaa"- opasta (Gro Nylander, WSOY). Sen on kirjoittanut topakka norjalainen synnytyslääkäri. Tykkään kirjan tyylistä, jossa ei säästetä lukijaa verikekkereiltä tai muulta "jännältä" mitä synnytykseen ja vauvanhoitoon liittykään. Huumori on mukana hiljaisena pohjavirtana, mutta se ei korostu liikaa. Asiantuntevaa settiä. Tykkään opiskelemisesta, myös vauvan tulemiseen liittyen. Teoriapohjalta asiat menevät jakeluun ehkä paremmin kuin vierestä seuraamalla. Heti on turvallisempi mieli...(kunnes totuus paljastuu, ja meidän toukka rikkoo kaikki äidin opettelemat hienot kuviot).

3 kommenttia:

 1. Kun meidän vanhimmainen oli vauva, luin epätoivoisena jotain vauvakirjaa kun tuntu että tartten oppia ja ohjeita. Ahistuin kuitenkin ihan silmittömästi käytännön tilanteissa, kun kaikki ohjeet ei todellakaan osuneet kohdalle meidän vauvalla. Ja sitte tunsin huonommuutta ku en ollu kirjan veroinen äiti.
  Vauva on itse paras opettaja ja oma järki ja äidinvaisto.
  Lue, mutta unoha kaikki lukemasi samantien jos tositilanteet ei mee samoin. Kirjoista ei saa ahistua. Sanon minä. Olet silti lapsellesi maailman paras äiti!
  Ja mitä synnytyksiin tulee, nekin on aina kaikilla niin erilaisia ja jokainen kokee omalla tavalla. Sielläkin kannattaa unohtaa teoria ja muistaa vaan hengittää. Ja antaa muusikon silittää..

  VastaaPoista
 2. Ihan viisaalta kuulostaa :)

  Onneksi sinne synnytyssaliin mahtuu se yksi karvainen...muusikkokin!

  VastaaPoista
 3. Jooooo vauva opettaa! En lukenut muistaaksen mitään, jos luinkin jotain neuvolaoppaita, niin unohdin ne komiasti. Vauva opettaa. Synnytyksessäkin. Ja kätilöt sit tulkkaa, mitä se vauva opettaa.

  Ja kiitos :) Meikä lukee vähän jälkeen näitä plokitekstejä!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)