Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Akvaarion uusi elämä

Miulla on ollut useamman vuoden akvaario. Se olikin oikein ihana ja piristävä valonlähde varsinkin talvisin. Mutta sitten iski sinilevä... ja se oli sen akvaarion menoa. Varmaan yhteensä kaksi vuotta tappelin leväongelman kanssa ja tein jopa kertalaakipuhdistuksia, perustin koko akvaarion uudelleen kalojen joukkokuolemasta huolimatta. Eeli löysi miulle hyvän vinkin, jolla sinilevän olisi saanut eliminoitua: vetyperoksidilla. Vinkki oli mainio, mutta viimeisilläni raskaana ja sitten vauvan kanssa ei ollut energiaa sellaiseen. Niinpä lahjoitin loput kalaparat ystävälle Kuopioon ja pistin akvaarion täysin uusiksi:


Päädyin kaktuksiin, koska kosteampaa ympäristöä vaativat kasvit kuulemma keräävät ötököitä näin kasvihuoneellisissa olosuhteissa. Muuten tässä olisi kelvannut esikasvattaa ensi kesän kukat. Taidan päätyä suorakylvöön. Ja lasiseinät sitäpaitsi suojaavat pieniä käsiä tarttumasta piikkeihin (siihen on kyllä vielä aikaa ainakin puoli vuotta...)


Tämä "Drama Queen" pääsi nyt esille, kuten draamakuninkaallisen kuuluukin. Tein tämän rakusavityön joitakin vuosia sitten.

2 kommenttia:

  1. Hidaskasvuiset lajit sopivatkin tuonne hyvin. Kaktusten kanssa pitää tosiaan varoa sitten liikaa kosteutta.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä. On varmaan ihan hyvää ennakointia pistää piikikkäät suojaan. Jos tuolla alkaa ötököitä liikkua niin pistä sekaan yksi lihansyöjäkasvi niin häviää ötökät. Itselläni lihansyöjä asustelee hedelmäkorin vieressä.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)