Sivut

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Retki Valamoon


Teimme eilen ihanan päiväretken Valamoon. Sääkin suosi. Saimme kaikki neljä - mie, vauva, Kirsi ja Salla - mukavan irtioton arjesta. Oikeastaan viideskin - ukkokulta - sai myös vapaapäivän (jonka hän loppujen lopuksi vietti taudissa sängyn pohjalla...eli ratkiriemukkaasta arjen irtiotosta ei voitane hänen kohdallaan puhua).

Kuvia tuli ihan hirveesti, mutta ehkä miun blogin lukijoiksi ei ole ryhtynyt kukaan kuvien vihaaja. Valokuvat napsi suurimmaksi osaksi Kirsi (punaraitapaita).

Ensiksi pysähdyimme Karvion kanavalle.Ja voi - vauva "vilkutti", ja jokainen veneessäolija vastasi käden heilutukseen. Varsinkin perässä seisova pikkupoika heilutti innoissaan.


Tämä kuva on kyllä helmi, kiitos, Kirsi!
 Lintulan luostarissa kävimme vain pyörähtämässä. Pässit matkamuistomyymälästä - ja pystyin kuin pystyinkin vastustamaan niitä! Hyvä mie!
Godzilla ja tsasouna.
Kuolamestari Lintulan ihanassa kahvilassa. Poika oli juttutuulella ja huuteli "HEI" koko ajan naapuripöytään (ja hurmasi kaikki). Kun nousimme lähteäksemme, huusi hän kovalla äänellä: "HEI HEI!" Siinä kohtaa petti pokka kaikilta.
Nämä kaksi kuvaa otin ihan vain hyvän valon vuoksi (niin, eikö olekin ihana valo)! Ja oli tuo kuvauskohdekin kiva ;)
Ja sitten siirryimmekin "pienellä punaisella salamalla" (Nissan Micra) Valamoon. Kantoreppu osoittautui oikein näpsäkäksi.
 
Valamon alue osoittautui yllättävä suureksi. Rakennuksia oli paljon, samoin kasvi- ja kukkamaita.


Kannattaa käydä Valamon luostarin rannassa, se on tosi ihana. Siitä lähtee myös pieniä risteilyjä.


Tästä alla olevasta kuvasta noheva lukija voisi keksiä mehevän tarinan tuonne kommenttiosioon ;)Valamossa on hiljattain tulipalossa tuhoutunut rakennus, josta oli vain paljaat hirsiseinät pystyssä. Ikkuna-aukoissa pyrähteli pikkulintuja ilta-auringon värjäämin siivin. Korjauskustannuksia ei tee edes mieli ajatella.
Mukavia betonista valettuja eläimiä löytyi Valamon sisäpihalta. Siellä oli myös leikkimökki ja puutarhakeinu. Puutarha ja suuri pihapiiri tekivät meihin vaikutuksen.


Vinkiksi matkailijoille pitääkin mainita, että alueella voi majoittua nostalgisissa vierasmajoissa, suurissa vanhoissa puutaloissa, jotka kiertävät pihapiiriä. Tyttöjen takana näkyy niistä toista.
En voinut vastustaa kiusausta luostarin hartaasta (?) tunnelmasta huolimatta. Loistava valo ja maitokärryt olivat liian herkullinen yhdistelmä.
Valamon kahvilassa joimme vielä iltakahvit ja söimme herkut ennen kotimatkaa.
Luostarialueelle ei ole ohjeistuksen mukaan suotavaa mennä hellevaatteissa, tarkoittanee shortseja ja toppeja. Miun kuteet olivat vähän siinä ja siinä. Onneksi oli huivi mukana, ettei ihan retostamiseksi mennyt.
 Pitää vielä laittaa tähän kuva alueen johtotähdestä.


Ja tästä alkoi kotimatka. Vauva jo väsähti, mutta pysyi kiltisti (kuten oli ollut koko reissun). Ajomatkalla lauloimme ja rallatimme kaikki kolme aikuista, poika lähinnä nauroi ja kirkui innoissaan. Kaksiääninen laulu jo melkein sujuu!


Palasimme Joensuuhun iltasella, ja ukkokultakin oli jo päässyt elävien kirjoihin sängyn pohjalta. Poika oli innoissaan, kun näki isin monen tunnin reissun päätteeksi.Sen pituinen se - kiitos Jeesus tästä päivästä, se oli MUKAVA. Ehkä kesän paras?

9 kommenttia:

 1. Ihana reissu teillä neljällä.
  Enkä yhtään ihmettele, että suloinen pulloposki hurmasi muut matkaajat♥

  Tuo kuva missä pikkuinen puraisee mansikkaa on suloinen...:)

  VastaaPoista
 2. Kivaa kun oli paljon kuvia! :) En ookaan ite koskaan käynyt Valamon luostarissa, vaikka 9 vuotta niin likeltä ajellut suuntaan jos toiseenkin. Usein oli tosin ilta tai jotain muuta, ettei se ois ollut "aukikaan". Ehkä pitäisi. Oliko siellä jotain ruokapaikkaa, jos ei oo eväitä ja aattelee ekstemboré sinne mennä?

  VastaaPoista
 3. Joo, kyllä siellä ravintola oli. Ei se mitenkään törkeän hintaiselta edes vaikuttanut. Siellä oli esim. "iltatee" seisovasta pöydästä 10e, näytti olevan teen lisäksi leipiä lisukkeineen, hedelmiä, kiisseliä jne. Ravintola oli auki klo 21:een, samoin kuin matkamuistomyymälä. Alueella oli myös näyttelyitä, mutta ne olivat menneet kiinni jo viideltä. Pihapiirissä oli myös vapaaopisto, jossa sai käyde seuraamassa esimerkiksi kellojen valamista. Lintulan luostarin kahvio oli auki klo 18:aan.

  VastaaPoista
 4. Kääryläisen mietelmät
  Kuva 1: "Kylläpä äiti puristaa minua lujasti itseään vasten.. pelkääköhän hän pudottavansa minut kosken kuohuihin?" "Tässä on turvallista istahtaa ja tutitella."
  Kuva 3: "Tadaaa tässä sitä ollaan ihka omana persoonana! korkealla!"
  Kuva 5 ja 6: "Kumpi meistä on isompi? Minä vai mansikka? No tietenkin minä! Ilmeeni kertoo asian vakavuuden...mansikka on saatava tuhottua."
  Kuva 7: "Enkös osaakkin katsoa melko lammasmaisesti? Sisällä pelkkää tulta!"
  Kuva 9: "Tässä näytän mallia kuinka kaikki kuolasivat minut nähdessään... well ei nyt ehkä ihan mutta melkein..."
  Kuva 10: "Tulen omistamaan kokonaisen rivin muistelmistani näille typyille. Meillä oli hauskaa ja sain viriteltyä pienen jumppahetken heidän kanssaan (kättentaputusta)."
  Kuva 12: "Yes kysykää vaan ihan vapaasti olenko tehnyt tuttavuutta punkin kanssa? Boorreeooolissss kääk!"
  Kuva 16: "Hieman erilaisia typyköitä tällä kertaa. Heh, olen sinut kaikkien kanssa."

  VastaaPoista
 5. HAH! Hyvin hoksattu! "Kumpi meistä on isompi? Minä vai mansikka? No tietenkin minä! Ilmeeni kertoo asian vakavuuden...mansikka on saatava tuhottua."

  VastaaPoista
 6. Hei,
  siis mansikka kuva on ihan paras!!!!
  Tuosta tulee mieli mansikoita.
  : )
  ..ihana tuoteijän pikku isäntä!

  VastaaPoista
 7. Näyttipäs ihanalta matkalta! Tahtoo kans jonnekin vielä tänä kesänä!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)