Sivut

torstai 11. lokakuuta 2012

Tulenpalavia kuulumisia ja korimies


Terve taasen!

Töissä on ollut haipakkaa ja kotona olen pyörittänyt itseäni niin vinhasti, että en ole ehtinyt päivityshommiin. Kiitos palautteesta edelliseen postaukseen! Helpottava gallup-tulos!

Kuluneella viikolla olen ollut järkyttynyt kaupunkimme sunnuntaisesta makasiinipalosta. Makasiinissa oli 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä antiikkiliike, joka paloi maan tasalle. Tuhopoltto. Omistajan oma talo tuhopoltettiin vasta viisi vuotta sitten. Sääliksi käy. Luojan kiitos, ihmisuhreilta vältyttiin, vaikka omakotitalon palossa se olikin täpärällä. Talossa oli useita huoneistoja, joista yhden vuokralainen päätti polttaa itsensä hengiltä ja muut mukanaan. Ihmeen kaupalla ihmiset ja osa talosta saatiin pelastettua. Mutta makasiinista oli maanantai-aamuna töihin mennessäni jäljellä vain mustunutta, käpristynyttä kattopeltiä ja kaksi maasta törröttävää tiiliseinää.

Tiistaina olimme menossa kirjastoon vauvan kanssa. Näin paloauton tulevan meidän suuntaamme ja pysähdyin osoittaakseni vauvalle ohi pyyhältäväää piipaa-autoa. Mutta eipä vaineskaan - se pysähtyi meidän viereemme, ja autosta ryntäsi palomies kypärineen ohitsemme kirjaston pääovesta. Sielläkin paloi! Savun haju tuli ulos asti. Lisää paloautoja ajoi ympärillämme. Ihmettelen edelleen sitä, kuinka ihmiset vain hörppivät kahviaan kirjaston kahvilassa, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut! Ulos kirjastosta tuli vain kourallinen ihmisiä. Yksi nainen kertoi minulle, että oli vastikään ollut Sokoksella, jossa oli myös sytytetty tulipalo ja koko tavaratalo oli jouduttu tyhjentämään asiakkaista.

Eilen tuhopolttaja saatiin kiinni. Sama nainen (23-vuotias!) oli asialla kaikissa kolmessa tapauksessa. Joista yhtä "saimme" olla paikanpäällä seuraamassa.

Keskiviikkona työpaikalla oli palokunta paikalla - sammutusharjoitus, johon kaikki 7-luokkalaiset osallistuivat. Minäkin opena sain sammuttaa tulen sekä vesisammuttimella että sammutuspeitteellä.

Nyt on niin paljon tullut tulta ja tappuraa joka tuutista, että fiksuna tyttönä menin ja ostin äsken ikioman sammutuspeitteen! Nyt jopa osaan käyttää sitä, kun sain harjoitella oppilaiden "kannustaessa" taustalla.


Ja sitten loppukevennykseksi muutama kuva täysin aiheen vierestä:
4 kommenttia:

 1. No johan nyt sentään, on siinä ollu typykällä huomionhakuisuutta tulitikkujensa kans :P Tosi karua oli tuo kun kerroit, että samalta ihmiseltä tuhopoltettiin jo toinen elämän tärkeimmistä rakennuksista. Jotenkin tulipalot on aina pysyneet mun elämästä etäällä, ja tuntuu että ei niitä tutuillekaan osu, mutta yhtäkkiä niitä on tullut paljon uutisistakin, ja tässä lähiseudulla. Pesukoneen sähkövika, ja mitäs muita sähkövikoja ne nyt muut olikaan. Hurjaa. Ja sit ne viat tulee aina yöllä?!

  VastaaPoista
 2. Ihana kori(s)mies! Näkertää korin hantaaggia ikenillään..suloinen pikkuvesseli!MIten ihmeessä Satu saa aina kuvista niin onnistuneita? Meillä kun kuvataan, niin vesseli kiinnostuu kamerasta liikaa tai sitten lähtee tonkimaan nurkkia ja viis veisaa vaikka huudellaan, että katto ny tänne :))

  VastaaPoista
 3. Hirveää tuollainen, vaikka sairaushan tuo into tuhopolttaa onkin....tosi pelottavaa. Onneksi nainen saatiin kiinni ja pääsee hoitoon.
  Ihana pikkumies korissa.♥

  VastaaPoista
 4. Niin, karua on.

  Eilen juttelin torilla Martti Surakan, KD-puolueen ehdokkaan 364 kanssa. Tuli tulipalot siinä puheeksi - kävi ilmi, että Martti itse oli sammuttanut Sokoksen vessan tulipalon! Kaiken härdellin jälkeen tavaratalon johtaja sekä palomestari olivat pyytäneet yhteystietoja. Martti oli ojentanut vaalimainoksensa. Eikä siinä vielä kaikki: kun palomestari käänsi paperin oikeinpäin, luki paperissa isolla: "Martti Surakka - turvallisuuden tekijä" :D Mainio tapaus ja melkoista siviilirohkeutta!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)