Sivut

perjantai 16. toukokuuta 2014

Haaste


Sain haasteen Larissalta Unelmien vuokrakämppä -blogista.


 1. Ensin pitää kirjoittaa itsestään 11 asiaa.
 2. Seuraavaksi on vastattava haasteen lähettäjän 11 kysymykseen.
 3. Kolmanneksi on haastettava 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa ja
 heille pitää keksiä 11 kysymystä vastattavaksi.
 Takaisin ei sovi haastetta viskoa.

Eli 11 asiaa minusta:

 1. Meillä soi melkein koko ajan musiikki aina black metalista klassiseen ja progeen. Isäntä pyörittää levyjä, mutta minä en niihin koske. Musamakuani koulitaan siis ulkoapäin. Ehkä joskus vielä ostan Amorphiksen bändipaidan. Tykkään!

 2. Jännitän ensi syksyn töitä tai niiden puutetta hirveesti. Virka avattiin hakuun juuri. KÄÄÄÄK!

 3. Lukiolaisena tiesin kaikesta kaiken ja halusin näyttää Lumenen mallilta. Nykyinen minäni tuskin sietäisi silloista minääni montaakaan hetkeä.

4. Minulla on ollut noin vuoden ajan 30:n kriisi, vaikka ennen en moiseen uskonut. Menipä nyt sekin matto jalkojen alta. 

 5. Ennen minua luonnehdittiin iloiseksi ja energiseksi ja superpositiiviseksi. Tunsivatko nämä ihmiset minut? Luonnehtusivatko nämä ihmiset minua vieläkin näin, vai oudoksuisivatko he nykyistä arkirealisen rehellistä, kurttuotsaista minääni?

 6. En innostu lapsista ja koirista puhumisesta. Tunnen usein olevani tästä syystä vinossa ympäröiviin ihmisiin nähden. Varsinkin leikkikentällä koen muukalaisuutta. 

 7. Matkustaminen tympii ihan rutosti ensimmäisenä matkapäivänä.

 8. Silti olen lähdössä kesällä Lontooseen, koska siellä asuu täditettäväni. On ihanaa olla oikeasti Satu-täti.

 9. Olen pelännyt henkeni puolesta Pohjois-Thaimaan vuoristoteillä myrskyssä pikkuruisen kotteron kielitaidottoman kuskin kyydissä.

 10. En syönyt sillä reissulla torakoita, mutta sain kymmenet Suomessa uskomaan päinvastaista. Se oli valehtelukilpailu. Voitin.

 11. En usko kovin monen blogin lukijan jaksaneen lukea tänne asti ;) Olisin voinut yrittää olla mielenkiintoisempi. Vastaukset Larissalta tulleisiin kysymyksiin:

1. Lempivuodenaikani: kesä. Antaa kaiken heti. Muiden vuodenaikojen estetiikan tajuaminen edellyttää enemmän kypsää ponnistelua.

 2. Maalla vai kaupungissa: kaupungissa käytännön syistä. En halua joutua autolliseksi. Pyörällä pitää päästä! Maalla tosin sielu lepää.

 3. Miksi bloggaan: päässä on joskus ajatuspieru, jolla haluan kiusata muitakin. Taidehommissa blogi on näpsäkkä, mutta ei toki korvaa näyttelyitä.

 4. Mielestäni hyvä blogi: hyvin kirjoitettu, hyvin + omaperäisesti ajateltu ja taidolla kuvitettu.

 5. Suklaa vai salmiakki: Haaaaa! Suklaaaaaa :D

 6. Lempieläimeni: lihaisa norppa.

 7.Mitä kaikkea kierrätän: hyviä ideoita.

 8. Lempiaineesi koulussa: kuvis, kässä, äikkä, uskonto, historia. Olin niin koulumyönteinen, että vain pari ainetta tympi. Kotitaloudesta esim. sain vain seiskan. Olisin ansainnut vähemmän.

 9. Lempihedelmä: mikä vain tuore ja tarpeeksi kypsä. Ei avokado, mutta muut.

 10. Lempisovellukseni älypuhelimessa: ei ole. En käytä. Minulla on tabletti ja tavallinen tietokone kotikäytössä. Kuvat otan kunnon järkkärillä. Puhelimeni pitää olla seinään heitettävissä ja autolla yli ajettavissa sekä pesukoneessa pestävissä. Lisäksi niskavillani pörhistyvät, kun joka nurkalla on epäsosiaalisen median kimpussa epä-älyllistä "seuraelämää". Naperoita voi istua kymmenen rivissä vaihtamatta keskenään yhtään sanaa face-to-face. Puhelimen "todellisuus" kiinnostaa näitä enemmän kuin todellisuus ympärillä. Kohta live-seuraa saa enää mielisairaalasta, kun emme enää kykene normaaleihin ihmissuhteisiin. Kunpa jo etiketti älypuhelimen käytössä tiukentuisi. Emmehän enää vastaa kännykään konserteissakaan, kuten saattoi vielä 90-luvulla tapahtua. Siksi en käytä älypuhelinta. Löytäisin kuitenkin itseni fossiloituneena ja elämäni menettäneenä sen ääreltä, koska kyllähän se pirskatti koukuttaisi!

 11. Hulluinta, mitä olen tehnyt: monesta jutusta valitsen tähän sen kerran, kun opiskelijana käytin vuoden opintolainan verran valuuttaa päästäkseni kuukaudeksi reissuun täysverisen narsistin kanssa toiselle puolelle maapalloa. Se oli v-i-r-h-e. (Onneksi se ei ollut lainarahaa, vaan kuvituspalkkio.)

Haastan heidät: 

1. Doctor Universalis et Mirabilis (siis meidän levynpyörittäjä-isäntä)
2. Pikku Silppu
3. Millin
4. SusuPetal
5. Pulmu
6. Eija
7. Mia
8. Usva
9. Aino
10. Leena
11. Ritva

Ja nyt kysymykset haastetuille!
 1. Jos olisit reportteri, minkä asian toisit ensimmäisenä päivänvaloon muiden pällisteltäväksi?
 2. Mikä aamulla tympii eniten?
 3. Lempifilosofisi, miksi?
 4. Millä perusteella valitset kirjan iltalukemiseksi?
 5. Jos sinun pitäisi opettaa koulussa, minkä aineen opettaja olisit?
 6. Jos olisit diktaattori, minkä asian tekisit pakolliseksi Suomessa?
 7. Saman diktatuurin nojalla: Minkä yksittäisen asian kieltäisit?
 8. Asia, jonka logiikkaa et ole ymmärtänyt yrityksistä huolimatta.
 9. Millainen on unelmiesi taideteos, jonka haluaisit saada tehdyksi?
 10. Mikä yleinen tavoittelun kohde ei kiinnosta sinua yhtään?
 11. Uskotko onnellisuuteen ja mitä se on?


5 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, pistän mietintään vastaukset, en kuitenkaan lupaa laittaa eteenpäin, koska vastailin jo aiemmin muutamiin kysymyksiin, ja tämä on kiertänyt aika monessa paikassa. Kysymyksissä on kuitenkin muutama aika kutkuttava kysymys, joihin tekisi mieleni vastailla - siis metin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta, joskus muulloin ehtisin vastaamaan, mutta nämä viikot ovat aika hektisiä tuonne kesäkuun puolelle, ei vaan ehdi.

  Äh, narsistin kanssa toisella puolen maailmaa, kuulostaa kokemukselta, jonka todellakin olisi voinut jättää väliin.

  Minulla ei ole älypuhelinta, ei tablettiakaan. Joskus olen päiviä offline, olen huomannut tarvitsevani sellaista rauhaa, olen ollut liian monta vuotta liian koukussa nettiin.

  Mielisairaaloista sen verran, että kyllä sielläkin ollaan online, ainakin Auroran seiskaykkösellä ihmisillä oli koneet mukana. Ei minulla, minä vain nukuin.

  VastaaPoista
 3. Kohta 11 oli niin Satua, vähän etiketin ohi :D "Hulluinta mitä olet tehnyt" kuulostaa siltä, että "kerropa jotain hupsua opiskeluajoilta". No melkein, melkein. Nojoo, hyviä kohtia kaikki. Tsemppiä vaan kaikille haastetuille, ei tuota haastetta ihan kymmenessä minuutissa kirjoiteta :)

  VastaaPoista
 4. Vastasin haasteesen, mutta en laittanut haastetta eteenpäin. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta, anteeksi että kesti, mutta on ollutvähänhektinen aikataulu...

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)