Sivut

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Pari korttia, kollaasi ja askarteluvinkkiÄitienpäivän kunniaksi askartelimme 2v 5kk poikani kanssa mummille kollaasin. Kekkosen kuvan poika halusi välttämättä itse mukaan. Hassua, koska hän oli viimeksi nähnyt sen talvella laatikossani. Mutta muisti sen! "Pittää jaittaa Kekkonen tähän! Missä on Kekkonen?! Kekkonen pittää saaha." Että tässä siulle Kekkonen, mummi-kulta. Tämän ikäisen kanssa ei saksien tai liiman käyttö ole vielä kovin itseohjautuvaa. Lahjasta tuli silti upea (minun mielestäni).
- Tarvitset kartonkia pohjaksi. Tämä on A5.
- Liimaa itse pohjalle taustakuvaksi värillinen suorakaide (esim. A6).
- Leikkaa eri materiaaleista kolmioita, neliöitä tai vaikkapa ympyröitä.
- Taaperolle voi antaa valmiiksi leikatut palat käteen yksi kerrallaan. Levitin niihin liiman valmiiksi. Mussukka saakoon tehdä sommitelman aivan itse. Tulee sitten hänenkin kädenjälkensä mukaan.
- Lopputuloksen hyvyys löi minut lähes ällikällä. Kaverihan osaa! Vaikka kovasti teki mieli mennä itse sorkkimaan asetelmaa, niin hyvä kun en mennyt.


Itse askartelin huomattavasti konventionaalisemmat kortit. Ensimmäinen kortti lähti täditettävälleni. Hän on jo kuukauden ikäinen, eli olen jälkijunassa pahasti. Tässä on kiiltokuva, kuvakirjasta leikattu tausta, siirtokuvapitsiä reunoissa ja kankaisia kukkia strassein.Ja tein vielä tällaisen maskuliinisemman kortin. Varmaan mopokortin suorittaneelle sopii kuin jakoavain kouraan. Koneita on ole piirtänyt yhtään ikinä, mutta tästä ensimmäisestä tuherruksesta tuli sen verran hyvä, etten kehdannut roskikseenkaan laittaa. Pitää harjoitella! En edes tiedä, onko tämä mopo vai kevari vai mikä. Taaperon pieni muovilelu oli mallina.


Ihastuttavaa kesää kaikille! Pian on Suvivirren aika.

2 kommenttia:

Jokainen kommentti on ilo :)