Sivut

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Boheemihko puutarha


Saatan pihistellä ja miettiä viikkotolkulla kympin maksavan paidan ostamista. Puutarhamyymälässä turautan kolminumeroisen summan ilmeenkään rävähtämättä. Kuvat napsin vastikään omalta pihalta.

Istutan, vaalin, muokkaan maata huhtikuun räntäsateessa vielä yötä myötenkin. 


Mutta heinäkuussa en enää malta ajaa nurmikkoa, vaan annan sen rehottaa polvenkorkuisena. Selitän itselleni, että olenhan eristänyt kukkapenkin reunat hyvin (silloin huhtikuussa...) 
Kun luovuushanat ovat tukossa, niin ainakin voin ihastella kukkaistutusten värimaailmoja. Myös niitä, joissa kylmät ja lämpimät sävyt ovat keskenään ilmiriidassa. Ah! Mikä paletti, mikä vuorovaikutus! Eikä silloin haittaa, etten osaa maalata.


Kahvikuppi kädessä, taapero päiväunilla, isäntä omissa hommissaan. Näennäisesti turotan aivot narikassa, mutta takaraivossa käyvät prosessit kuumina. "Pitäiskö leijonankita siirtää vanhaan sadeämpäriin? Pitää ostaa harjaneilikan siemeniä. Ihme hilppa, kun vieläkin tuossa kasvaa kylvämättä."


Tunnen heistä jokaisen nimeltä ja melkein muistan, mistä kukin on peräisin. Taimistoilta osa, toiset pistokkaista ystäviltä ja tutuilta, paljon itse kylvettyä niin suorakylvönä kuin esikasvatettunakin. Muutama kylväytynyt itsestään viime vuoden jäljiltä. Kuten tämä kaliforniantuliunikko.


Eläköön, kimalaiset! Pikkukimalaiset ja kaikki muutkin pihaturrikat.

4 kommenttia:

  1. Oih onpa nätti puutarha! Etenkin eka kuva!

    VastaaPoista
  2. Kumpi on tuliunikko? Teksti on kahden kuvan välissä, enkä kykene päättelemään. Kumpikin on voimakkaan värinen. Kauniita kukkia on sulla, upea puutarha, salainen portti! :)

    VastaaPoista
  3. Tottapa tyrnävässä! Oranssi on tuliunikko ja alempi punainen on ns. perusunikko, eli muistaakseni siperianunikko.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)