Sivut

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kuvia Rochesterista


Teimme kahdestaan taaperon kanssa reissun Britteihin kuun vaihteessa. Pikkusiskoni ja täditettäväni pitävät majaa Kentin alueella Lontoon lähellä. Heidän kanssaan pyörimme mm. Rochesterissa. Se on historiallinen kaupunki. Sieltä on löytynyt jäänteitä jo neoliittisesta kaudesta. Lontoosta Rochesteriin on 50 km, ja sen hujauttaa nopeasti paikallisjunalla.

Turisti pönöttää (koska ei osaa poseerata) Eastgate Housen edessä High Streetillä eli pääkadulla.


Charles Dickens piti kovasti tästä kaupungista ja sijoitti sinne romaaniensa tapahtumia. Kirjailija itse asui vähän matkan pässä Highamissa, paikassa, jonne minä ja siskoni kävimme eksymässä junamatkan aikana. Dickensin kunniaksi julkaisen tässä Highamin hiljaiselta juna-asemalta otetun kuvan heliotroopista.


Eastgete Housen takapihalla kannattaa ehdottomasti käydä! Seuraavat kaksi kuvaa ovat sieltä.Rochesterista jäi mieleen historiallinen ilmapiiri, mikä ei liene yllätys. Putiikkeja oli mukavasti, ja niissä myytiin muutakin kuin turistikrääsää. Koululaisryhmiä näimme päivän aikana lukuisia.

Ihana karkkipuoti.

Sisko valitsemassa käsintehtyjä toffeita.

Lounasta söimme tietenkin pubissa ja se olisi varmasti ollut mukavaa, ellei taapero olisi keksinyt saada uhmakohtausta juuri siellä. Vinkki: Rochesterin kadulla voi pitää myös jäähyä raivoaville ipanoille.

 Historiallisia rakennuksia oli vieri vieressä.  
Tärkeimpiä rakennuksia olivat Rochestin katedraali (604 jKr.) ja Rochesterin linna (1100-luvulta). Molemmissa paikoissa oli hääpareja kuvattavana. Katedraalissa pyörähdimme sisällä, mutta linna olisi ollut mission impossible lastenrattaiden kanssa.

Katedraalissa oli juuri häät menossa. Kellojen kumina kirvoitti taaperolta hätähuudon: "Ei oo pakko mennä naimisiin!"

Katerdraalin ympärillä oli sielläkin paljon ihania yksityiskohtia ja soma puutarha.
Linna oli todella lähellä katedraalia.

Linna oli mäen huipulla ja tietysti turistivietti kiipeilytti minut muurille valokuvattavaksi. Taustalla asuinrakennuksia. Jokinäkymä linnan pihalta on myös miellyttävä.

Rochesterin kaupungissa kaikki nähtävyydet olivat pienen kävelymatkan päässä toisistaan.
Kello pääkadulla.
Linnalle kiipeillessä avautuu idyllinen näkymä pääkadun suuntaan.


Rochester on hieno paikka, joka on helppo ottaa turistimielessä haltuun pienen kokonsa ja idyllisyytensä ansiosta. Se on kulttuurin ystäville miellyttävä kokemus, jonne pääsee kivasti myös lasten kanssa.

3 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Mielestäni perinteisen englantilaisia rakennuksia ja maisemia. (Tämä ei ole punnittu kommentti.)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia Enkkulasta, je niin enkkulaista niin enkkulaista :) Nämä(kin) jääneet näkemättä kesän touhuiluissa, mutta onneksi löysin.

    VastaaPoista
  3. Näitä kuvia oli myös oikein mukava ottaa :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)