Sivut

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Vain kepeää vesisotaa, kiitos


Maailman pahuus oksennetaan tiedotusvälineissä päällemme sekunti sekunnilta. Harkitsen vakavasti uutispaastoa. Olen jo aiemmin avautunut aiheesta melko tyhjentävästi TÄSSÄ TEKSTISSÄ (linkki), eikä minulla ole siihen mitään lisättävää. Tympii ja ahdistaa. Paadunko? Olisi kiinnostavaa kuulla lukijoiden kokemuksia. Pitääkö kaikesta olla yksityiskohtaisesti ajantasalla? Riittääkö kapasiteetti? Meneekö Ukrainan ja Gazan tilanne toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos?

Mutta perheen pienimmät tuntevat vain yhden sodan - vesisodan. (Niin, ja talvella lumisodan.) Tässä kesän lämpimin päivä iltaa kohti kääntyneenä. Vilvoittavaa on veden lisäksi myös pienen ihmisen vilpitön ilo, tietämättömyys maailman pahuudesta. (Ja voi sitä hetkeä, kun totuus jonakin päivänä ryöpsähtää silmille. No mutta eipä ryhdytä melankolisiksi!)


5 kommenttia:

 1. Olen pitkään ollut katsomatta uutisia. En myöskään lue lehtiä. Näin olen ollut noin puoli vuotta. Aiemmin tein molempia. Nykyään nämä ahdistavat liikaa. Lisäksi lehtien lukeminen jäi juuri siksi että niissä kaikki kirjoitettu oli ja on aivan yksipuolista. Koko maailma on kapeutunut. Jostain tietystä näkökulmasta määritellään todellisuus, siis niin sanottu todellisuus. Varsinkin kaikki kristillisyys on nyt poistettu. En osaa kuvata sanoin tätä ilmiötä. Se on sensurointia. Kaiken takana ovat pahat voimat, joista ei niin ikään sallita puhua, koska niitä ei muka ole, vaikka juuri ne ovat kietoneet useimmat ihmiset tahtoansa toteuttamaan.

  VastaaPoista
 2. Joku ulkosuomalainen oli käynyt Suomessa ja lukenut lehteä ja oli tullut maailmanloppufiilis. Varmaan suomalaisella medialla on ihan omanlaisensa tapa käsitellä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on rajallinen käsityskyky. Jos jaksat vastata, kysyisin tarkennusta. Lukiko esimerkin ulkosuomalainen lehteä kristillisen elämänkatsomuksensa silmin ja näki sieltä lopunajan merkkejä, kuten luopumusta ja laittomuuden lisääntymistä?
   Varmasti suomalaisella medialla on omanlaisensa tapa käsitellä asioita. Jotenkin helpottavaa tietää. Surku vain niitä, jotka nielevät ja uskovat kaiken, koska muuta tietoa ei ole...?

   Poista
 3. Kirsti: Kyse taisi lähinnä olla siitä tavasta, jolla suomalainen media maailman asiat esittää. Hetken ahdistuttuaan nainen oli muistanut, että: "Ainiin, tämähän onkin tavallinen suomalainen sanomalehti. Maailmanloppumeininki johtuu vain siitä!"

  Taina: Antamasi asiantuntijalausunto lämmittää hellettäkin enemmän :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)