Sivut

torstai 4. kesäkuuta 2015

Kesäretki Kiteen eläinpuistoon


3-vuotias pääsi kesän ensimmäiselle retkelle. Menimme junalla Kiteelle ja siitä yökylään Tohmajärvelle. Kuvat Kiteen Eläinpuistosta, johon menimme ystäväni ja tämän kahden lapsen kanssa.

Muflonin vauva, poikanen, karitsa, vasikka, vai mitä näitä nyt on...

Eläimet olivat hyvin tavattavissa ja kovin kesyjä.


Valkohäntäkauris. Siis ei peura, vaan kauris. Hmm.

Aitaukset eivät olleet kovin suuria, mikä oli näin katsojan näkökulmasta hyvä, mutta se eläinten näkökulma jäi kyllä painamaan mieltä.


Arvoisa herra iltapäivänokosilla.

Eniten reissussa harmitti todella huolimaton bussikuski, joka oli jyrätä poikani ja hänen ystävänsä. Pojat olivat olleet juuri hyvin villejä, mutta jostakin syystä juuri parkkipaikalla he alkoivatkin totella ja kävelivät kauniisti ja hitaasi käsi kädessä. Parkkipaikka oli lähes tyhjä eikä missään näkynyt auton autoa. Olin silti ylivalpas, kuten aina, ja komensin poikia kaikesta huolimatta menemään välittömästi infotaulun luo parkkipaikan reunaan. Ihme kyllä pojat tottelivat, vaikka juuri oli ollut ihan mahdoton säätö käynnissä! Ei mennyt kuin jokunen sekunti kun täysin tyhjästä ilmestynyt linja-autokuski kaahasi leikkipaikan ohi karmeaa kyytiä eikä huomannut poikia, jotka olivat ihan vieressä. Kuski ei siis todellakaan kuullut eikä nähnyt mitään ja me äidit kapean parkkipaikan toisella puolella meinasimme saada sydänkohtauksen. Onneksi pojat olivat juuri sillä kertaa totelleet. Silti tilanne vainoaa minua vieläkin.


Villisika halusi kaverikuvaan kurjen kanssa.

Mieheni joskus totesi vastaavassa tilanteessa, että filosofisesti ajateltuna se, mitä ei tapahdu, on mahdottomuus - ja se mikä tapahtuu, on välttämätöntä. Ajatus on lohdullinen. Kuristava tunne tilanteesta jäi silti pitkäksi aikaa. Onneksi selvisimme säikähdyksellä. Olen niin ylivarovainen, että en voi kuin ihmetellä, miten näitä meinaa silti aina sattua. Kyllä mie varjelukseen uskon, mutta tilasin silti taas uudet valjaat pojalle kadonneiden tilalle.  


"Näytämmekö nyt varmasti älykkäiltä?"

Kiteen eläinpuisto on Pajarinhovin yhteydessä. Siellä on usein paljonkin väkeä lounaalla. Vieressä on myös Aqua Park -kylpylä, jossa emme olekaan käyneet. Aika kallis sisäänpääsy näytti olevan, 16e.

Kyy, soi selkpiissä hyy.

3- ja 4-vuotias viihtyivät hyvin, samoin puolivuotias pirpana vaunuissa.

Bloggaaaja puutarhatöissä, eiku...

Tässä vielä epätarkaksi jäänyt otos hirvestä, kuten huomiokykyinen lukija saattaa huomata. Sitten loppui akku.

Hiviö.

Mukavaa kesää, ja varokaa hulluja bussikuskeja! Muksut valjaisiin ja menoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo :)