Sivut

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Lontoon Camdenissa


Pyörähdin Lontoon-reissullani puolen päivän pyörityksessä Camdenin markkina-alueella. Mukaani tarttui iso kasa kaikenlaista kivaa, mutta jälkeenpäin jäi harmittamaan, että en ollut pyytänyt kuittia kaikista paikoista. Osa kojuista oli ikään kuin liian halpoja.


Kuva on otettu pikkuruiselta sillalta.
 

Camdenin markkina-alue on iso ja siellä on paljon porukkaa. Laukustaan saa pitää vaarin! Paikka on nuoresta ihmismerestä huolimatta  yllättävän siisti. Vessoihin kannattaa lähteä suunnistamaan ajoissa, koska sinne pitää ensin löytää ja vielä jäkittää kolmet portaat maan sisään. Vessat olivat ihan siistit ja ilmaiset.
Kojuja oli Camdenissa älytön määrä, mutta pidempään kierrettyäni huomasin suurimman osan niistä myyvän tylsästi aika lailla yhtä ja samaa kamaa keskenään. Aika paljon halpoja t-paitoja oli kaupan siellä täällä yksillä ja samoilla printeillä, samoin kesämekkoja ja huiveja. Jossain kohti oli keskittymä, jossa myytiin thaimaalaista ja intialaista krääsää. 


Hienoja lamppuja kaupan.


Kulkeminen sujui rattaiden kanssa kelvollisesti, mutta oikeasti liikuntaesteisille en paikkaa ensimmäisenä suosittelisi. Joihinkin paikkoihin pääsi vain portaita pitkin, kujat olivat välillä kapeita ja ne oli päällystetty kohokivillä jo 1800-luvulla. Aikaisemmin alueella on ollut mm. hevostalleja, joista muistona paikka paikoin on laitettu esille suuria puureliefejä ja hevosveistoksia. 


Omaperäisiä tuotteita sai hieman etsiä, mutta kun alueesta oli saanut kokonaiskuvan, oli persoonallisen kauppatavaran huomaaminen massatuotannon seasta helpompaa. Itselleni löysin kivan pipon, hand made in England (not in China!). Pojalleni ostin London-pusakan ja persoonallisen t-paidan.Täältä löytyi korsetti alennuksesta 35 punnalla.


Onnekseni löysin myös muutaman goottilaistyylisiä vaatteita myyvän liikkeen, joista mukaan tarttui sellaiset korsetti ja hame joita tällainen ei-goottikin voi hyvillä mielin käyttää. Punk-tyylisiä paikkoja oli Camdenissa useita ja niiden tarjonta oli miellyttävä. Hinnat tuntuivat sopivilta.Porukan keski-ikä ei ollut pilviä hipovaa sorttia.


Lastenvaatteita ostin hieman, mutta minua jäi edelleen harmittamaan  Tintti-paita, joka jäi ostamatta pikkumiehen alettua itkeä äkkinäistä vessahätäänsä. Rynnimme vessaan sellaista vauhtia, että en sokkeiloisella alueella enää millään löytänyt kyseistä myyntikojua. Se kun sattui olemaan juuri sellainen, joka myi persoonallista tavaraa. Kaksi t-paitaa olisi saanut 20 punnalla.


Hevoskuvastoa tarroitettuna. Käskin siskon pönöttämään poikani kanssa.Ruokakojuja oli runsaasti. Mutta vaikka Englannissa ravintola saa yli 20 000 punnan sakot asiakkaan saadessa ruokamyrkytyksen, en oikein ihan helteisimpien paikkojen pikkukojujen ruokaa viitsinyt maistaa. Olisin varmaan voinut, mutta ripulimeininki lentokoneessa ei välttämättä ollut ensimmäinen asia, jota loppumatkaltani toivoin. Liikkuva ruokakärry sitäpaitsi päässee poliiseja nopeasti karkuun ;)
Camdenissa oli myös varsin hienon näköisiä biletyspaikkoja, mutta enhän mie nyt niihin osannut mennä sisään asti. Juhlijoille paikka lienee varsin antoisa monessa mielessä, mutta hieman tätimäisesti kurtistelisin kulmiani hieman. En tuntisi oloani kovin turvalliseksi Camdenissa pimeän aikaan, mutta toisaalta olenkin aika varovainen. Näin päiväsaikaan käytynä minulla ei ole mitään moitittavaa ihmisten käyttäytymisesta, en nähnyt siellä ainuttakaan örveltäjää tai edes hieman päihtynyttä vaikka alueella anniskeltiin oivallisesti.Jos tykkää shoppailusta, suosittelen Camdenia. Tosin kukkaronnyörejään kannattaa malttaa kiristää ensimmäisen tunnin ajan, jotta kupletin juonesta pääsisi perille ja voisi säästää pennynsä oikesti persoonalliseen tavaraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo :)