Sivut

torstai 2. heinäkuuta 2015

Madame Tussaudilla kylässä


Olin viikon Lontoon liepeillä 3,5-vuotiaan poikani kanssa. Hän oli äärettömän reipas ja hienoa matkaseuraa. Kentissä asuva siskoni se kävi pamahtamassa naimisiin viime viikolla, joten pitihän minun tunkea sinne heti kylään. Unkarilainen isäntä syötti meidät palloiksi, ja hyvä niin!

Mutta missä britit käyvät karjumassa? Siellä ei ole metsää, jossa huutaa. Ehkä he menevät Madame Tussaudin vahakabinetin kauhukammioon... juuri sinne, johon minä en jo mainitun matkaseurani vuoksi voinut mennä. Mutta oli kokonaisuus silti käymisen arvoinen paikka. Poika pääsi alamittaisena ilmaiseksi, minulta kynittiin normaalihinnasta vain puolet. Siskollani nimittäin oli muropaketista saadut alennusliput :)Vahanukkien lisäksi kabinetissa esitettiin kahta 4D-elokuvaa. Ensimmäinen Marvel-pätkä efekteineen teki jo niin suuren vaikutuksen pieneen seuralaiseeni, että ymmärsin jättää Star Wars -esityksen väliin. Minussa itsessäni on sen verran geek-asennetta, että tuntui tämäkin "vähä" jo oikein mukavalta. Kyllä nyt Hämis jonkun Rihannan voittaa mennen tullen... Hulkista puhumattamaan. On se hieno! Vahanukkenakin varsin vaikuttava, kahden kerroksen korkuinen!Valomiekoilla piti silti päästä mittelelmään voimiaan. Mie en vieläkään ole varma, olinko hyvän vai pahan puolella. 
Ehkä kuitenkin hyvän, koska myös Q on!
Mie en oikein innostu julkkiksista, mutta kyllä mie näistä einsteineistä ja hawkingeista tykkään.
 
Obama pyysi minut aamiaiselle, mutta ei kertonut tarkkaa aikaa. Jään luottavaisena odottamaan kutsua postitse.
Teologiset keskustelut jätin tällä kertaa väliin. En ehkä olisi sanonut mitään tarpeeksi fiksua.
Näin muuten paavin livenä ihan oikeasti tuossa 7 vuotta sitten. Tosin välissämme oli tuolloin ihmismeri, mutta näin hänet jos hyppäsin tarpeeksi korkealle. Tällä kertaa hän oli huomattavasti harvasanaisempi.
Joo ei. Mie en laita tänne kuvaa Beatlesista enkä muista hienoista esiintyjistä. Sen sijaan jätän viimeiseksi suosikkinukkeni, koska se oli kaikista elävimmän näköinen! Sanokaapas nyt, viisaat, että kukas tämä patu olikaan. Joku Jaakko voi Teppo vai mikä?


Ihanaa kuitenkin olla taas koti-Suomessa. Kyllä tämä on mainio maa, riittää metsää karjuttavaksi ilman että pidetään kahjona.Aion silti laittaa teille lisää kuvia reissusta. Lämpenevää kesää!

1 kommentti:

  1. Samaisessa kabinetissa olen käynyt useampi vuosi sitten. Sanoisin että tämmöiselle kameraa pelkäävälle kokemus jää hieman vajaaksi (kun ei ilkeä itseään tunkea julkkisten kanssa samaan kuvaan :D). Mutta kyllähän niitä oli hieno katsella ihan jo sen takia, että joku on ne oikeasti tehnyt ja ymmärtääkseni aika pitkälti käsityönä.

    Ukosta en tiedä kuka se on, mutta tiesitkö että tuommoisessa kauluksessa (tai siis vielä muhkeammassa) on saattanut olla jopa 7-8 metriä pellavaa! Muistaakseni myllynkivikaulukseksi kutsuttu.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)