Sivut

torstai 10. syyskuuta 2015

Kortteja sarkasmin ystäville


Niin saapuu syksy ja sen mukana askartelu- ja käsityöhetket tummuvissa illoissa. Elämäniloa, erilaista kuin kesällä: rauhallista, myysimpää. Ei tarvitse suorittaa lomaa päristen kuin jänisräikkä. Töissä olemisessa on se loistava puoli, että vapaa-aika on vapaa-aikaa.

Huumorista sen verran, että turvallinen ja poliittisesti korrekti harvoin huvittaa ketään. Jotkut ovat tosin kehittäneet tämän sosiaalisen diplomatian taidon niin astraalisille leveleille, että he vilpittömästi voivat naurahtaa hajuttomille, mauttomille ja värittömillekin läpille. He ovat miellyttäviä ja sosiaalisesti taitavia ihmisiä. Itse en ole tähän vielä kyennyt, vaan hykertelen vedet silmissä sarkasmille ja mustalle huumorille. Ja tietysti ihan tavallisillekin jutuille, mutta pitäähän vitsissä nyt potkua olla!

Nämä Tarzan-lehden (vuodelta -85) ruudut olivat niin karmaisevan rasistisia ja sovinistisia, että pakkohan niistä oli tehdä kortteja! Kortin saajaakin pitäisi tietysti ajatella, eihän tarkoitus ole pahoittaa kenenkään mieltä, päinvastoin. Turvallisen huumorin puutteessa totean, että ainahan voin lähetää näitä kortteja itselleni.
Onnittelukortti vaikka poikaystävän löytäneelle. Jestas.
Ja kuvien yhteys oli...?Kukahan osaisi arvostaa ylläolevaa vauvaonnittelua?
Tarzanit ovat hyvää seikkailukirjallisuutta, ja jopa feministimieheni niistä pitää. Pitääkö aina lukea vastakarvaan ja analyyttisesti, eikö vain voisi nauttia hyvin kirjoitetusta seikkailusta ja tunnelmasta? No kyllä voisi! Tosin kirjallisuuden opetuksessa on pakko ajatella opettajan vastuuta siitä, millaisella lusikalla sopan oppilaalle tarjoilee. Vai pistääkö syömään itsenäisesti? Ehkä. Ei. Kyllä. Riippuu oppilaasta.
En äkkiseltään keksi juhlaa, jonka kunniaksi ylläolevan kortin voisi lähettää.
Muutamien tiedän tulkitsevan korttini positiivisella tavalla, vaikka ne olisivatkin äkkiseltään typeriä. Heitä kutsun ystäviksi.

Ystävällishenkistä syksyä kaikille!

3 kommenttia:

 1. Hauskoja ja persoonallisia kortteja!
  Oma sankarini oli Mustanaamio.

  VastaaPoista
 2. Oiii kiitos ystävä!! Ihana Tarzanikortti pääsi koristamaan jääkaappia sopivasti sinä päivänä, kun piti lapsille nassikkapainin tarzan-liikkeen jälkeen selittää, mikä tai kuka on Tarzan! :)

  VastaaPoista
 3. Ekholmen: Hulk on myös hieno :)
  Taina: Yleisssivistys kasvaa massiivisissa määrin :D Sattuipa somasti!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)