Sivut

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Serigrafiaa, ihanaa, ihanaa


Olen suorittanut serigrafian kurssia pitkin syksyä. Se jäi aikoinaan AMK:n aikoina tekemättä. Mutta voi, kuulkaa, on se hieno tekniikka. Tällaiselle malttamattomalla hosujalle paras mahdollinen grafiikan muoto, kun ei tarvitse jyystää ja hinkuttaa joka halvatun vedostuskertaa hermot pinkeällä. 

Tässä tekniikassa voi runtata ison vedosmäärän samalta istumalta. Aikaa tietenkin kuluu esivalmisteluihin ja tietysti itse kuvan tekemiseen ja seulojen valottamiseen, pesuun, teippailuhin ja niin edelleen. Jotenkin koen palkitsevammaksi urakoida rutiinihommat ensin alta pois kerralla ja sitten vedostaa koko kasan pum, pum, pum. 

Pakko osallistua ihan silkasta ilosta myös kevään kursseille.


En ole vielä ehtinyt numeroida sarjaa. Elän toivossa, josko saisin vedostettua vielä lisää samoilla seuloilla.

Serigrafiassa on muuten vielä se hyvä puoli, että se on aika lailla "yhteisöllistä". Apua on pakko ottaa vastaan ja sitä on kiva tarjota itsekin. Oppiminen vahvistuu. Kaveria tarvitaan varsinkin vedostusvaiheessa, ellei itse satu olemaan nelikätinen tai muutoin erittäin harjaantunut.

Serigrafiaa voisin suositella kenelle tahansa luovasta työskentelystä tykkääville. Ei tarvitse osata piirtää! Tämä kuva on kyllä piirretty omin kätösin, mutta meidänkin kurssillamme suurin osa tekee upeitä töitä valokuvien pohjalta.

4 kommenttia:

  1. Onpas onnistuneita vauveleita, siinähän on koko Marjaterttu. Tykkään etenkin tuon vasemman rivin keskimmäisen ilmeestä. Viereisellä vauvalla onkin vähän rajummat säärikarvat :D

    Saat joskus kertoa miten tuo tapahtuu valokuvien pohjalta. Pikaisesti äsken lukaisin mikä tuossa tekniikassa on kyse.

    Ehdottomasti menet keväänkin kursseille, jos kerta lystiä on :)

    VastaaPoista
  2. Ihania vauvoja! Oot kyllä taitava. t.Raivo-K.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo :)